Jaké to pro vás bylo utkání, když jste musel koučovat, a navíc počítat i s tím, že naskočíte do hry?

Nebylo zbytí, měli jsme problém poskládat mužstvo, proto jsem musel být připraven jít hrát. Postihla nás minulý týden známá patálie, ale museli jsem se s tím vyrovnat. Navíc nás v pátek čeká z našeho pohledu důležité utkání proti České Lípě.

V prvním poločase jste se Slavií drželi, dařilo se vám i hrát power-play a nepustit ji do tempa…

Dokud jsme měli síly, tak jsme vycházeli z defenzivního bloku, ale směrem nahoru jsme vůbec nefungovali, ofenzíva nám nešla. Chtěli jsme domácí znervóznět, víme, že mají problémy se zakončením, proto jsme chtěli vydržet co nejdéle s čistým kontem. To se nám relativně dařilo, ale pak jsme vymysleli zbytečnou chybu, kterou udělal nejzkušenější hráč. Mrzí mě to, ale takový je futsal, takové věci se stávají.

Vy jste na konci mohl dát dokonce gól. Ta šance vás nemrzí?

To by byla pro Slavii velká potupa, kdybych já dal gól hlavou, zželelo se mi jich. (úsměv)

Jak jste zatím v Helasu spokojeni s průběhem sezony?

Sezona zatím dobrá, jen nás trochu trápí zranění. Myslím, že v tom nejsme sami, že to kluci po té covidové pauze hůř zvládají po zdravotní stránce ve více klubech. Ale jinak jsme relativně spokojení, pokud zvládneme páteční utkání proti České Lípě, tak se sezona bude vyvíjet podle nějakého plánu. Na první pětku zatím nemáme, to je pro nás stále vzdálená země.

Platí, že chcete skončit šestí? I když se tam dere řada dalších týmů…

My si nechceme dělat nějaké alibi, chceme skončit za tou první pětkou, i když se na tuto pozici tlačí i další kluby. Náš cíl stále platí.

Další aktuality

Chrudim vyhrála nad Helasem i potřetí a postoupila do finále!
Chrudim vyhrála nad Helasem i potřetí a postoupila do finále! 03.05.2024

FK Chrudim porazila ve třetím zápase Helas 7:2 a postoupila do finále, ve kterém vyzve Interobal Plzeň. David Drozd v zápase vstřelil 250. branku a vstoupil do Klubu 250. Sedmou branku domácích vstřelil legendární Roman Mareš. Výsledek série znamená, že bronzové medaile získala Slavia.

Z kabiny: Udělá Chrudim v pátek poslední krok do finále?
Z kabiny: Udělá Chrudim v pátek poslední krok do finále? 03.05.2024

V pátek večer může Chrudim dokončit dobře rozdělanou práci a po dvou výhrách 6:0 postoupit do finále, kam se již dostal loňský mistr Interobal Plzeň. Helas se ale nevzdává a bude chtít sérii prodloužit. Co zaznělo z kabin?

Chrudim znovu neinkasovala a veze z Brna mečbol
Chrudim znovu neinkasovala a veze z Brna mečbol 01.05.2024

Evertonova kompletace hattricku završila druhé vítězství Chrudimi v sérii s Helasem se stejným skórem 6:0. Dvě branky přidal Radim Záruba a jednu Pavel Drozd. Východočeši mohou v pátek v Heřmanově Městci postoupit do finále, ve kterém si již své místo vybojoval Interobal Plzeň.