Úvod utkání si vzal pod svá křídla právě kouzelník Angellot, který si narazil s pivotem a otevřel tak ve třetí minutě zápasu gólový účet – 0:1

Liberec i přes nepříznivý vstup do zápasu dokázal skóre otočit, kdy srovnal na 1:1 JELÍNEK po narážečce s Bínou. Následně náš kapitán nastřelil míč před branku Pražanů a ten si do své sítě srazil Brazilec Neto – 2:1. Průběžné vedení se FTZS povedlo udržet a do kabin se tak šlo za příznivého stavu 2:1 pro domácí.

Druhý poločas měl obdobné parametry. Liberec důsledně v bloku bránil a chodil do přečíslení, které bohužel ani jedno nekončilo brankou. V poslední desetiminutovce se Sparta odhodlala ke hře power-play, což se jevilo zprvu jako chybný tah. Odrytou brankou netrefil 2x po sobě golman Dlask a po něm ani Baran, který orazítkoval tyč. Bohužel pro Severočechy se 4 minuty před koncem otočil na lajně hostující Křivánek a srovnal stav na 2:2. V závěru se přeci jen Pražanům power-play vydařila, kdy se přesně za háčky trefil Neto – 2:3

Frustrující Liberec ve snaze s utkáním něco udělat bohužel ještě 2x inkasoval a musel se smířit s hořkou porážku 2:5.

Hodnocení Karla Vrabce (trenér Liberce): "Zápas asi nejlépe vystihuje slovo zklamání. Celý zápas jsme měli 3 body na dosah. Utkání bylo o jednom gólu. Myslím si totiž, že kdybychom vstřelili třetí gól, tak už zápas nepustíme. Když se soupeři podařilo vyrovnat, tak nás to zlomilo. Další branky pak přišly po snaze s výsledkem ještě něco udělat. Nemám hráčům moc co vytýkat. Byla tam opět obrovská bojovnost a chuť. Cením si, že jsme už v prvním poločase dokázali otočit z 0:1 na 2:1 a pak zápas za tohoto stavu držet. Myslím si, že dnes nevyhrál lepší tým.”

Hodnocení Beniho Simitčiho (trenér Sparty Praha): "Zápas se mi vůbec nehodnotí dobře, nejsem vůbec spokojený s děním na hřišti. Vyhráli jsme zaslouženě, protože celý druhý poločas jsme šli za vítězstvím víc, takže otázkou bylo jen kdy to otočíme. Hráči se trápí jsou myšlenkově v křečích, nejsem spokojen s výkonem. Týmově jsme hráli špatně, děláme moc chyb, oba góly Liberce byly góly od nás. Jediné pozitivum je, že jsme vyhráli a utnuli sérii dvou proher.”

Statistiky

Další aktuality

Dobré zprávy z Chrudimi: Matěj Slováček je v pořádku!
Dobré zprávy z Chrudimi: Matěj Slováček je v pořádku! 27.04.2024

V pátek 26.4.2024 se neodehrálo druhé utkání semifinálové série s Helasem Brno z důvodu zdravotních potíží chrudimského kapitána Matěje Slováčka. Nyní vám přinášíme informace, jak se bude celá série dále vyvíjet.

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě
Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě 26.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Helasem Brno a FK Chrudim se v pátek nehrálo. Důvodem byly náhlé zdravotní komplikace kapitána Chrudimi Matěje Slováčka během rozcvičení.