Vstup do utkání vyšel podle předpokladů lépe domácím. V šesté minutě otevřela skóre utkání nová posila Svarogu William. O dvě minuty později ho následoval Jaroslav Slavík, který se prosadil parádní dalekonosnou střelou, 2:0. Poté aktivita Svarogu lehce polevila a soupeř toho dokázal využít. Utkání zdramatizoval dvěma góly z 12. a 14. minuty liberecký Žoček. Srovnání skóre ale teplické rychle probralo. Během následujících dvou minut vrátili domácím dvoubrankový náskok William a Adriano. Strany se tak měnily za stavu 4:2. 

Druhá polovina přinesla několik šancí, faulů i pozdvižení, ale branku nikoliv. Teplice si došly pro tři body za vítězství 4:2. 

Tomáš Abrham, hráč Svarog FC: "Zápas byl velmi náročný, ale myslím si, že jsme ho měli pod kontrolou. Rozhodla zkušenost našeho kádru a druhý poločas se zápas kontroloval. Výkon nebyl ideální, ale důležité jsou tři body. Teď je potřeba je potvrdit zápasem v Brně. Rozhodně se ukázal ve velmi dobrém světle William, který bude posilou."

Jakub Dlask, brankář FTZS Liberec: „Do utkání jsme šli s velkou motivací odvézt si body do Liberce. Začátek se nám nepovedl a museli jsme dohánět po dvou trefách domácích. Jsem rád, že to kluky nepoložilo, ale naopak nás to spíš nakoplo a podařilo se nám vyrovnat. Bohužel měl soupeř i trochu štěstí v koncovce a opět nám odskočil. S konečným výsledkem tak spokojení nejsme, ale druhý poločas nám ukázal, na čem můžeme stavět v dalších těžkých utkáních.“

Statistiky

Další aktuality

První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru!
První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru! 14.05.2024

Úřadující mistr Interobal Plzeň se ujal vedení ve finálové sérii! V Heřmanově Městci sice dvakrát s Chrudimí prohrával, ale dokázal dvakrát vyrovnat. Šedesát sedm vteřin před koncem rozhodl o prvním důležitém bodu svým druhým gólem Kaká. Vincenzo v dramatickém závěru trefil tyčku. Série pokračuje v pátek v Plzni.

Futsalisté, vyberte nejlepšího cizince 1. Futsal ligy 2023/2024
Futsalisté, vyberte nejlepšího cizince 1. Futsal ligy 2023/2024 13.05.2024

Hlasování v anketě Nejlepší zahraniční hráč 1. Futsal ligy 2023/2024 bylo spuštěno. Nejlepšího cizince můžete vybírat do nedělních 20 hodin. Vůbec prvním vítězem této ankety byl v sezoně 2024/2015 Azem Brahimi z Benaga Zruč nad Sázavou. 

Z kabiny před úterním finále: Je tu vrchol sezony!
Z kabiny před úterním finále: Je tu vrchol sezony! 13.05.2024

V úterý v 19 hodin v Heřmanově Městci začíná letošní finálová série, ve které počtvrté za sebou poměří síly o zlato FK Chrudim a Interobal Plzeň. Co zaznělo před prvním duelem z kabin?