Úvod derby patřil Démonům, kteří několikrát zahrozili a dokonce jednou orazítkovali břevno Dlaskovi svatyně. Skóre utkání naopak otevřel povedenou akcí ALEŠE BENEK, který využil útočného bloku Žočka – 1:0

Srovnání přišlo záhy z nenápadné akce u lajny, kde se ve skluzu prosadil z velkého úhlu Bialek – 1:1. Liberec do poločasu strhu vedení opět na svoji stranu. Baran vyvezl míc přes celé hřiště, předložil míč Benekovi a ten vyzval chytrou přihrávkou VIKA, který se ve skluzu nemýlil – 2:1

Ve druhé dvacetiminutovce dominoval a pálil ostrými pouze Liberec. Na 3:1 navýšil chytrým lobem VIKTOR ŽAMPA. O čtvrtou branku FTZS se postarala nová akvizice TOMÁŠ JELÍNEK – 4:1 a následně přišla chvíle pro výborně chytajícího JAKUBA DLASKA. Liberecký branař lapil střelu Havrdy při soupeřově power-play a přesným kopem trefil odkrytou branku Démonů – 5:1

V závěru dobrý výkon týmu korunoval pohlednou akcí svým druhým zásahem v utkání ALEŠ BENEK, kterého našel Jelínek – 6:1

Liberec tak ovládl po zásluze severočeské derby a může se v poklidu připravovat na další ligové utkání, které ho čeká po reprezentační pauze za 14 dní v Teplicích.

Hodnocení Karla Vrabce (trenér Liberce): "Jsem rád, že jsme navázali na výkon z Ústí a odčinili tak výkon z prvního domácího zápasu. Rozhodujícím faktorem byla asi naše obětavost. Snažili jsme se být rychle pod míčem a zablokovat co nejvíce střel. Zároveň jsme byli dost aktivní směrem dopředu a odměnili jsme diváky hezkými brankami.”

Hodnocení Karla Kruliše (trenér Démonů Česká Lípa): "Dnešní zápas byl v prvním poločase vyrovnaný a troufnu si říct, že jsme si vytvořili i více šancí, které jsme ale neproměnili a vlastními chybami darovali soupeři vedení. V druhé půli jsme po naší šanci propadli a soupeř opět udeřil a bylo hotovo. Liberec byl hladovější po vítězství a zaslouženě vyhrál.”

Statistiky

Další aktuality

První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru!
První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru! 14.05.2024

Úřadující mistr Interobal Plzeň se ujal vedení ve finálové sérii! V Heřmanově Městci sice dvakrát s Chrudimí prohrával, ale dokázal dvakrát vyrovnat. Šedesát sedm vteřin před koncem rozhodl o prvním důležitém bodu svým druhým gólem Kaká. Vincenzo v dramatickém závěru trefil tyčku. Série pokračuje v pátek v Plzni.

Futsalisté, vyberte nejlepšího cizince 1. Futsal ligy 2023/2024
Futsalisté, vyberte nejlepšího cizince 1. Futsal ligy 2023/2024 13.05.2024

Hlasování v anketě Nejlepší zahraniční hráč 1. Futsal ligy 2023/2024 bylo spuštěno. Nejlepšího cizince můžete vybírat do nedělních 20 hodin. Vůbec prvním vítězem této ankety byl v sezoně 2024/2015 Azem Brahimi z Benaga Zruč nad Sázavou. 

Z kabiny před úterním finále: Je tu vrchol sezony!
Z kabiny před úterním finále: Je tu vrchol sezony! 13.05.2024

V úterý v 19 hodin v Heřmanově Městci začíná letošní finálová série, ve které počtvrté za sebou poměří síly o zlato FK Chrudim a Interobal Plzeň. Co zaznělo před prvním duelem z kabin?