I přesto, že jeho tým po dlouhou dobu prohrával, Marek Kopecký věřil, že zápas jeho hráči zvládnou. „Nečekali jsme nic jednoduchého. Chci klukům poděkovat, protože jsme si od začátku zápasu za výhrou šli, i když to průběh šel proti nám – červená karta, neproměněná penalta, ale cítil jsem sílu z našeho týmu, i když jsme prohrávali, tak jsem věřil, že to otočíme, na klucích jsem viděl, že to zvládnou,“ prozradil po závěrečném hvizdu.

Kopecký odmítl, že taktika stála hlavně na obraně. „Dobře jsme se připravili, hráli jsme hodně aktivně, nedávali jsme jim moc prostoru a myslím si, že první bod zůstal zaslouženě doma. Od poloviny hřiště jsme na soupeře vystupovali a postupem času jsme za nimi šli i výš, nebylo to vyloženě od půlky. Naše taktika byla si na ně počkat a připravíme si nějaké pressové situace – jakmile se hráč otočí zády s balonem, tak do něj půjdeme tak, abychom nebyli pasivní, myslím, že jsme to zvládli po všech stránkách.“

Bývalý český reprezentant také promluvil o ztrátě jedné ze svých opor kvůli trestu za červenou kartu. „Gabo Rick je kvalitní hráč, reprezentant, je to pro nás komplikace, ohromný bojovník a srdcař. Bude nám chybět.“

V další odpovědi kouč Interobalu souhlasil s tím, že ve vyrovnané sérii bude hrát roli fyzická připravenost. „Fyzička bude určitě rozhodovat, my jsme kvalitně potrénovali, o Chrudimi se ví, že je na tom vždy fyzicky dobře. Ale je to finále, v něm se hraje na morál. My jsme hráli na dvě čtyřky a kluci jako mladý Buchtič (Tomáš Buchta – pozn.) do toho naskočili a zvládli to.

Kopecký také prozradil, že vítězný gól padl po nenacvičené akci. „Podobná branka, jako byla ta vítězná, už padla proti Slavii, Jumbo nahrával Vnoučkovi a z voleje pak to šlo do branky. Máme nacvičené nějaké útočné kombinace, ale pak už se jde do improvizace, v tom je Tomáš Vnuk nečitelný a má tuhle improvizaci skvělou.

Kouč Chrudimi Felipe Conde určitě čekal od svého týmu víc.  „Měli jsme v utkání řadu příznivých situací, ale ty jsme správně nevyužili. Nebyl to pro nás dobrý zápas a Plzeň zaslouženě vyhrála, protože si za tím šli víc. Musíme něco do dalšího zápasu změnit, a to hlavně v nastavení v našich hlavách.

Brazilský kouč poznamenal, že také do semifinále nenaskočila Chrudim ideálně, i když první duel vyhrála. „Myslím, že v druhém finále odehrajme mnohem lepší zápas, protože to samé se nám stalo s Teplicemi, sérii jsme nezačali moc dobře a potom jsme se zlepšili.

Hlavní nedostatky viděl Conde u svého týmu. „Nemyslím si, že hlavním problémem bylo to, že na nás byla Plzeň dobře připravená, nám se prostě zápas nepovedl, hlavně naše druhá čtyřka nezahrála dobře, nešly nám standardní situace a naše útoky byly velmi pomalé, to všechno musíme v druhém zápase zlepšit.“

Další aktuality

První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru!
První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru! 14.05.2024

Úřadující mistr Interobal Plzeň se ujal vedení ve finálové sérii! V Heřmanově Městci sice dvakrát s Chrudimí prohrával, ale dokázal dvakrát vyrovnat. Šedesát sedm vteřin před koncem rozhodl o prvním důležitém bodu svým druhým gólem Kaká. Vincenzo v dramatickém závěru trefil tyčku. Série pokračuje v pátek v Plzni.

Futsalisté, vyberte nejlepšího cizince 1. Futsal ligy 2023/2024
Futsalisté, vyberte nejlepšího cizince 1. Futsal ligy 2023/2024 13.05.2024

Hlasování v anketě Nejlepší zahraniční hráč 1. Futsal ligy 2023/2024 bylo spuštěno. Nejlepšího cizince můžete vybírat do nedělních 20 hodin. Vůbec prvním vítězem této ankety byl v sezoně 2024/2015 Azem Brahimi z Benaga Zruč nad Sázavou. 

Z kabiny před úterním finále: Je tu vrchol sezony!
Z kabiny před úterním finále: Je tu vrchol sezony! 13.05.2024

V úterý v 19 hodin v Heřmanově Městci začíná letošní finálová série, ve které počtvrté za sebou poměří síly o zlato FK Chrudim a Interobal Plzeň. Co zaznělo před prvním duelem z kabin?