Potěšilo vás, že jste dal ten pátý gól, který byl razítkem na postup?

To bylo už snadné zakončení. Jsem hlavně rád, že jsme odehráli dobrý zápas. Stáli jsme proti výbornému týmu, ve kterém hrají hodně kvalitní futsalisté. Věděli jsme, že to nebude lehká práce, a to se také ukázalo.

Určitě jste chtěli rozhodnout už ve čtvrtém zápase a nenechávat to na ten pátý…

Ve všech třech zápasech jsme museli hodně bránit a byli jsme pod tlakem, abychom neudělali ani tu nejmenší chybu. V tom čtvrtém měly Teplice už poslední šanci, musely hrát víc dopředu, otevřeli to. Nejdůležitější bylo to, že jsme proměňovali šance. Máme splněný první náš cíl, kterým byl postup do finále. Teď je čas bojovat proti Plzni o zlato.

V čtvrtém semifinále jste poprvé prohrávali, co se tam před Baranovou brankou stalo?

To se stane. My víme, že český futsal se každým rokem zlepšuje, jde to nahoru. Pět šest mančaftů už hraje výborně a bude to zase lepší. Myslím, že 1. FUTSAL liga patří k nejlepším ligám v Evropě. Občas musíme i zápasy otáčet.

Matěj Slováček se vrátil do hry, těší vás to, že to stihl?

Matěj měl hodně problémů a myslím, že ještě hraje tak na sedmdesát procent. Ale chtěl hodně hrát, pomoct týmu. Je to správný kapitán. Před finále bude mít šanci si ještě odpočinout.

Co čekáte od finále s Plzní?

Čekám, že to budou pěkné zápasy, Plzeň má výborný tým. Spoustu hráčů tam znám, třeba s Lukášem Rešetárem jsme hráli spolu snad osm sezon, jsme kamarádi, ale i to i s Michalem Seidlerem. Mají také výborného trenéra Marka Kopeckého. Je to finále, ve kterém jsou, myslím, týmy, které si to zasloužily, protože byly nejlepší. Naše velká síla je obrana, ale musíme se pořádně připravit na všechno. Musíme jít do finále v té nejlepší možné formě.

Další aktuality

Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru
Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru 02.05.2024

Kapitán slávistické mistrovské juniorky Filip Klaban proletěl přechodem do áčka tak, že si to sotva stačil uvědomit. Po zapojení do tréninku přišly i starty v základu semifinálové série proti Plzni a nakonec také branka do sítě mistrovského týmu.

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.