Plzeň má druhou výhru, jaké jsou pocity po zápase?

Bylo to vyhecovanější než to první utkání. Počítali jsme s tím, že Slavia do toho půjde naplno. Naštěstí jsme vyhráli, i když zápas to byl bláznivý. Byly úseky, kdy se hrálo nahoru – dolů ve vysokém tempu.

Opět se vám povedlo zápas otočit, jak to bylo těžké?

Ono to vypadá, že kdo dá první gól tak prohraje. Ale myslím si, že by se nám to mohlo vymstít, takže musíme už dát první gól my. Musíme pokračovat v naší hře. Je těžké otáčet výsledek proti Slavii. Se štěstím jsme dali druhou branku, kdy se mi to odrazilo do boku, do ruky a gól.

Dobře jste zvládli závěr prvního poločasu, jak moc to bylo důležité?

Myslím si, že ano. Soupeř se začal hádat, že se jednalo o ruku při druhém gólu. Rozhodčí to ale pískl takto. To bychom se mohli hádat při každém sporném momentu. Tady se řve opravdu při každé situaci. Rozhodčí to mají těžké jako my, jsou to také jen lidi, také mohou udělat chyby stejně jako my.

Emoce přinesla hlavně druhá branka Interobalu, z vašeho pohledu se tedy jednalo o regulérní branku?

Podle mého šel balon nejdřív do boku a pak až do ruky. Nevím, jak je to podle pravidel. Ve fotbale se nesmí dosáhnout branky rukou. Opravu nevím, jak je to ve futsale. Takže záleželo, jak to zhodnotil rozhodčí.

Nakonec jste přidal ještě třetí branku, takže opět hattrick, co na to říkáte?

Jsem rád, že se mi daří, i když to hraju trochu více zezadu. Důležité je, že jsme vyhráli. Urvali jsme bod a máme mečbol. Pořád musíme bojovat, je jedno, kdo dá gól, jestli ho dám já, Vahy (pzn. red. Ondřej Vahala), nebo trenér Kopecký.

Souběžně hrající se série se zřejmě chýlí ke konci, sledujete ji?

Chrudim říká, že není hotovo, ale já si myslím, že skoro je. Protože Svarog má do dalšího zápasu tři hráče mimo a Chrudim pouze jednoho, což není taková ztráta oproti Teplicím, kde jim chybí klíčoví hráči. Když to bude 3:0 na zápasy pro Chrudim, tak budou mít minimálně týden na regeneraci. Pro nás bude důležité, abychom ve středu sérii se Slavií ukončili.

Další aktuality

Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru
Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru 02.05.2024

Kapitán slávistické mistrovské juniorky Filip Klaban proletěl přechodem do áčka tak, že si to sotva stačil uvědomit. Po zapojení do tréninku přišly i starty v základu semifinálové série proti Plzni a nakonec také branka do sítě mistrovského týmu.

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.