„Pokud Plzeň dokážeme ve středu porazit a všechny ostatní naše další zápasy zvládnout, tak bychom měli být první na vzájemný zápas. Předpokládám, že Plzeň už to taky všechno vyhraje, i když jejich los si z hlavy nepamatuji,“ uvědomuje si před utkáním jeho vážnost chrudimský futsalista Tomáš Koudelka.

Vzájemný zápas

V úvodním vzájemném zápase letošního ročníku skončil vyrovnaný zápas v Plzni remízou 3:3. Chrudim v utkání otočila skóre na 2:1, pak ještě vedla 3:2, ale konečnou podobu skóre dal tři minuty před koncem Plzeňák Michal Holý. „Z téhle remízy mám takový neutrální pocit. Určitě jsme chtěli i vyhrát, hráli jsme doma a zápas se pro nás vyvíjel dobře, jelikož jsme vedli 1:0. Nakonec Chrudim zápas otočila, takže pro nás asi bod dobrý,“ řekl po zápase autor poslední trefy duelu.

Nyní se proti sobě postaví dvě reprezentační čtyřky, které bojovaly minulý týden v Polsku proti Portugalsku pospolu. Na plzeňské straně uvidíme Seidlere, Rešetára, Vnuka a Holého. Za Chrudim nastoupí Koudelka, Slováček a dvojčata Drozdové. Otazník visí nad brankářem Plzně Ondřejem Vahalou, který proti Portugalsku nenastoupil kvůli zraněnému kotníku. Zcela fit není ani druhý gólman Lukáš Němec.

Z kabiny Chrudimi

Chrudimským futsalistům patří momentálně třetí pozice. Na druhé Teplice ztrácí jeden bod, ale mají zápas k dobru. Pokud Východočeši ve středu vyhrají, posunou se v tabulce těsně za Plzeň a budou na ni mít zápas k dobru a ztrátu tří bodů. To však všechno ukáže až středeční večer. Chrudim před reprezentační přestávkou nečekaně klopýtla v Teplicích, kde prohrála 0:2. Chuť si spravila v neděli, kdy v domácím střetnutí porazila Slavii 3:0.

Z kabiny Plzně

Plzeňští stále vládnou tabulce ligy. Ani jednou ještě v tomto ročníku neprohráli. Svěřenci trenéra Marka Kopeckého ztratili jen kvůli dvěma remízám – s Chrudimí 3:3 a Slavií 5:5. Před reprezentační přestávkou si Interobal zastřílel. Vyhrál 11:2 v Českých Budějovicích, porazil i Spartu 5:1 nebo Žabinské Vlky Brno 8:3.

Statistické okénko

Pojďme nahlédnout také do ligových statistik. Kanadskému bodování vládne plzeňský Tomáš Vnuk, který v patnácti zápasech posbíral 49 bodů. Se čtyřiadvaceti góly je nejlepším ligovým střelcem a společně s teplickým Decem má i nejvíce asistencí – 25.

Nejlepším střelcem Chrudimi je v tuto chvíli dvanáctigólový David Drozd. Jeho bratr Pavel a Brazilec Max mají jen o gól méně. Nejlepší nahrávače mají Východočeši hned tři. Devět gólových asistencí si připsali Koudelka, Slováček i Felipe.

Zajímavostí je, že Plzeň ve své historii ještě nikdy Chrudim neporazila. Vzájemná bilance je 18-3-0 pro tým z východních Čech. Celkové skóre pak činí 146:36.

Ohlasy k utkání

Felipe Conde (trenér FK Chrudim): „Ve středu nás čeká další důležitý zápas. Chceme pokračovat ve zlepšených výkonech a toto je skvělá příležitost. Doufám, že tento zápas bude více otevřený a bez zbytečných sporů. Věřím, že nás čeká skvělý zápas dvou vynikajících týmů. Chceme tři body!“

Tomáš Vnuk (hráč Plzně): „Očekávám, že Chrudim do toho půjde, protože jestli chce být první a už se na nás neohlížet, tak musí vyhrát. Budou hrát aktivně jako každý zápas, budou nás chtít presovat a myslím si, že my budeme stejně jako v prvním zápase trochu zalezlí a budeme hrát na brejky. Uvidíme, s jakou taktikou nakonec oba trenéři do toho zápasu budou chtít jít.“

___________________________________________
FK Chrudim - SK Interobal Plzeň
ST 20:10 | MSH Chrudim
živě ČT Sport

Profil haly

Chrudim | MSH

Více
Adresa Tyršovo náměstí 12, 537 01 Chrudim
Kapacita 720 sezení / 100 stání
Vstupenky 50 Kč
Sleva pro FUTič děti do 150 cm zdarma

Další aktuality

Chrudim vrátila Plzni úder, finálová série je vyrovnaná!
Chrudim vrátila Plzni úder, finálová série je vyrovnaná! 17.05.2024

Finále je srovnané 1:1 na zápasy! Chrudim oplatila Plzni prohru z úvodního duelu, na západě Čech vyhrála 5:2 a v pondělí bude usilovat v Heřmanově Městci o mečbol. Dvě branky vstřelil Ewerton, po jedné bratři Drozdové a Záruba. Za domácí se prosadili Vnuk a Kaká.

V pátek v Plzni druhé finále! Co zaznělo z obou kabin?
V pátek v Plzni druhé finále! Co zaznělo z obou kabin? 16.05.2024

V pátek v 19 hodin rozehrají futsalisté Plzně a Chrudimi druhé dějství letošní finálové série. Interobal si z Heřmanova Městce přivezl první bod, který bude chtít na domácí palubovce potvrdit. Hosté požene touha sérii srovnat. Co zaznělo z kabin?

První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru!
První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru! 14.05.2024

Úřadující mistr Interobal Plzeň se ujal vedení ve finálové sérii! V Heřmanově Městci sice dvakrát s Chrudimí prohrával, ale dokázal dvakrát vyrovnat. Šedesát sedm vteřin před koncem rozhodl o prvním důležitém bodu svým druhým gólem Kaká. Vincenzo v dramatickém závěru trefil tyčku. Série pokračuje v pátek v Plzni.