Žabinští Vlci Brno mají na svém kontě sedm bodů – za domácí výhru 4:2 nad Mělníkem, vítězství venku nad Dynamem 5:2 a remízu 3:3 v prvním ze dvou derby proti Helasu. To druhé, které se hrálo v neděli 28. února také ve staré hale Vodova, mělo jednoznačný průběh a domácí ho prohráli vysoko 2:9. Nejlepší střelec Dominik Havlín nedávno prohlásil, že pro Žabinské Vlky je nejdůležitějším úkolem sezony nasbírat dostatek zkušeností na tu příští, ze které se už bude sestupovat. „Pro nás je každý zápas obrovská zkušenost. Musíme z každého utkání něco najít, co je třeba zlepšit a něco, čeho se příště vyvarovat,“ uvedl nedávno Havlín, který má na svém kontě 12 branek a patří k hlavním tahounům týmu.

Rapid Ústí nad Labem dokázal v týdnu obrat Slavii podruhé o body a po domácí remíze 8:8 remizoval se sešívanými i v Edenu (5:5), kde dokonce vedl 5:3. Na svém kontě má šest bodů za výhru nad Českou Lípou a remízy v Liberci, a právě se Slavií. „Naše utkání jsou hodně hektická. Je to většinou drama do poslední vteřiny. Takže doufám, že se to alespoň divákům líbí tím, že je to takto dramatické až do konce,“ řekl k této bilanci Tomáš Jelínek, který je se 13 góly a 12 asistencemi nejlepším střelcem i nejproduktivnějším hráčem. Těží ze spolupráce s Petrem Výborným, který vstřelil ještě o jednu branku více. Dočká se trenér Martin Dlouhý klidného průběhu a první výhry na palubovce soupeře?

Martin Chroust, hráč ŽV Brno: „S Ústím zřejmě půjde o odlišný zápas oproti těm, které jsme absolvovali v poslední době, i tak ale musíme pořád spoléhat na naše silné zbraně. Máme jasný cíl, na tři body ale určitě pomýšlí i soupeř. Rozhodne, komu se lépe podaří vstoupit do utkání a kdo vytvoří méně chyb.“

Petr Výborný, hráč FC Rapid Ústí n. L.: „Do Brna bohužel nepojedeme v kompletní sestavě, přesto uděláme maximum pro výhru a odraz z posledního místa tabulky. K tomu povede pouze zodpovědný výkon všech hráčů.“

___________________________________________
Žabinští Vlci Brno - FC Rapid Ústí n. L.
NE 19:00 | SH Vodova 2
živě na YouTube

Profil haly

Brno | Vodova 2

Více
Adresa Vodova 336/108, Brno
Kapacita 900

Další aktuality

Chrudim vrátila Plzni úder, finálová série je vyrovnaná!
Chrudim vrátila Plzni úder, finálová série je vyrovnaná! 17.05.2024

Finále je srovnané 1:1 na zápasy! Chrudim oplatila Plzni prohru z úvodního duelu, na západě Čech vyhrála 5:2 a v pondělí bude usilovat v Heřmanově Městci o mečbol. Dvě branky vstřelil Ewerton, po jedné bratři Drozdové a Záruba. Za domácí se prosadili Vnuk a Kaká.

V pátek v Plzni druhé finále! Co zaznělo z obou kabin?
V pátek v Plzni druhé finále! Co zaznělo z obou kabin? 16.05.2024

V pátek v 19 hodin rozehrají futsalisté Plzně a Chrudimi druhé dějství letošní finálové série. Interobal si z Heřmanova Městce přivezl první bod, který bude chtít na domácí palubovce potvrdit. Hosté požene touha sérii srovnat. Co zaznělo z kabin?

První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru!
První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru! 14.05.2024

Úřadující mistr Interobal Plzeň se ujal vedení ve finálové sérii! V Heřmanově Městci sice dvakrát s Chrudimí prohrával, ale dokázal dvakrát vyrovnat. Šedesát sedm vteřin před koncem rozhodl o prvním důležitém bodu svým druhým gólem Kaká. Vincenzo v dramatickém závěru trefil tyčku. Série pokračuje v pátek v Plzni.