Týden začal televizním zápasem na Slavii. Sešívaní dlouho tahali za delší konec lana, ale plzeňský Tomáš Vnuk čtyřmi brankami utkání otočil ve prospěch Plzně – 5:3. „Od začátku jsme byli lepší, ale vůbec nám to nešlo v koncovce. Trefili jsme několik tyčí a míč skákal po lajně. Z našich individuálních chyb nám Slavia dala z brejků všechny góly. To se nám nesmí stávat. Trenér nám o poločase řekl, ať ukážeme, jací jsme hráči a tohle na nás asi zabírá, protože si myslím, že jsme velcí hráči a opět jsme to dokázali,“ pochválil se Vnuk.

Ten samý den bylo na programu i severočeské derby mezi Ústí nad Labem a Libercem. Hosté nepřipustili žádné překvapení a odvezli si výhru 6:2. Hrající kouč Liberce Aleše Benek si pochvaloval první dějství: „Rozhodla velice dobrá první půle, kdy nás podržel gólman a v defenzivě se podařilo udržet čisté konto. Byli jsme si vědomi toho, že Ústí nad Labem má silnou power play, proto jsme po přestávce potřebovali hru zklidnit. Zápas jsme kontrolovali a Ústí nad Labem nás při hře čtyři na čtyři nepřehrálo. Podle mého názoru jsme vyhráli zaslouženě.“

Nejvyšší futsalová soutěž pokračovala v pátek večer, kdy nabídla hned pět zápasů. O největší dramata se postarala obě pražská „S“. Slavia prohrávala na palubovce České Lípy, která v roce 2021 ještě nebodovala. V závěru se ale Pražanům podařilo skóre otočit a odvezli si tři body za těsnou výhru 4:3. „Utkání se pro nás nevyvíjelo dobře, prohrávali jsme o dvě branky, po přestávce jsme chtěli soupeře napadat a dát rychle gól. Přišla pak moje špatná nahrávka, po které jsme inkasovali, musím se za to klukům omluvit,“ vzkázal do kabiny brankář Slavie Marek Karpiak a pokračoval: „Jsem rád, že jsme zabojovali jako tým a urvali vítězství na svoji stranu.“

I Sparta si musela doma oddechnout. Proti předposledním Žabinským Vlkům rozhodla až ve druhé půli a zvítězila 4:2. Kouč ACS Beni Simitči byl právem rozzlobený: „Jediná věc, co mě může těšit je, že nikdo nehrál dobře. Celý tým hrál špatně! Samozřejmě, vyhráli jsme, to je pozitivum, ale s výkonem nemůžu být spokojený.“

Ani týmy z popředí tabulky v pátek nezaváhaly. Teplice vyhrály severočeské derby na půdě Liberce těsně 2:1. Zápas rozhodli cizinci Salla a Guti. Za domácí snižoval pět minut před koncem Žampa. Další výhru urvala i Plzeň, která doma porazila Mělník vysoko 9:2. Tomáš Vnuk podruhé v řadě vstřelil čtyři branky v jednom utkání! Tisící gól Interobalu v nejvyšší soutěži pak oslavil Gabriel Rick.

Souboj o play off se odehrál v Brně. Domácí Helas porazil ve vyrovnaném souboji České Budějovice 2:0. Oba góly vstřelil Ivan Šarközy. „Utkání moc pohledné nebylo, ale zisk tří bodů pro nás byl důležitější. V obranné fázi jsme pracovali svědomitě, a proto mě těší odehrané utkání bez inkasované branky,“ zhodnotil duel domácí kouč Tomáš Galia.

V neděli jeho tým trápil domácí Spartu. Helas na začátku druhé půle otočil výsledek a vedl v UNYP aréně 2:1. Jenže Sparta vyrovnala a v posledních dvou minutách rozhodla o svém triumfu 4:2. „Helas předvedl dobrý, sympatický výkon a my jsme se na vítězství hodně nadřeli. Máme šňůru osmi výher, možná jsme měli papírově horší soupeře, takže teď v Plzni se uvidí, jestli to dokážeme natáhnout, ale doufám, že ano, jedeme si tam pro výhru,“ vzkázal autor poslední sparťanské branky v zápase Lukáš Křivánek.

Týden zakončil souboj Žabinských Vlků Brno s vedoucí Plzní. Po nadějném poločase 2:2 si hosté ve druhé části otevřeli střelnici. Hattrickem se blýskl Seidler i Rešetár. Vnuk zkompletoval svou týdenní sbírku jednou trefou na celkových devět branek. Interobal zvítězil vysoko 8:3. „Odehráli jsme jedno z nejnáročnějších utkání dosavadního průběhu sezony,“ uznal brněnský Petr Starý a dodal: „Za první poločas patří mužstvu velká pochvala za ukázkovou bojovnost, disciplinovanost i odvahu. Bohužel jsme ve stejném duchu nezvládli začátek druhé půle, soupeř nás nekompromisně potrestal a poté už jsme nebyli schopni jim cestu za výhrou zkomplikovat.“

Další aktuality

V pátek v Plzni druhé finále! Co zaznělo z obou kabin?
V pátek v Plzni druhé finále! Co zaznělo z obou kabin? 16.05.2024

V pátek v 19 hodin rozehrají futsalisté Plzně a Chrudimi druhé dějství letošní finálové série. Interobal si z Heřmanova Městce přivezl první bod, který bude chtít na domácí palubovce potvrdit. Hosté požene touha sérii srovnat. Co zaznělo z kabin?

První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru!
První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru! 14.05.2024

Úřadující mistr Interobal Plzeň se ujal vedení ve finálové sérii! V Heřmanově Městci sice dvakrát s Chrudimí prohrával, ale dokázal dvakrát vyrovnat. Šedesát sedm vteřin před koncem rozhodl o prvním důležitém bodu svým druhým gólem Kaká. Vincenzo v dramatickém závěru trefil tyčku. Série pokračuje v pátek v Plzni.

Futsalisté, vyberte nejlepšího cizince 1. Futsal ligy 2023/2024
Futsalisté, vyberte nejlepšího cizince 1. Futsal ligy 2023/2024 13.05.2024

Hlasování v anketě Nejlepší zahraniční hráč 1. Futsal ligy 2023/2024 bylo spuštěno. Nejlepšího cizince můžete vybírat do nedělních 20 hodin. Vůbec prvním vítězem této ankety byl v sezoně 2024/2015 Azem Brahimi z Benaga Zruč nad Sázavou.