Oba celky dělí v tabulce sice dvanáct bodů, ale jejich první vzájemný zápas na půdě Liberce skončil remízou 4:4, kterou vystřelil ústecký Jelínek v posledních vteřinách při power play. Naposledy sice Rapid prohrál 4:8 v Teplicích, ale předtím remizoval 8:8 doma se Slavií. V jejich zápasech padají branky jedna za druhou. 

Liberečtí se po čtyřech zaváháních v řadě vrátili na vítěznou vlnu, když vyhráli na hřišti Žabinských Vlků Brno 6:3. Nejlepším střelcem Severočechů je hrající trenér Aleš Benek s osmi góly. V Rapidu vláde Petr Výborný (12) a Tomáš Jelínek (11). Zajímavé je také to, že Ústí, ačkoliv je poslední, nastřílelo více branek (46) než Liberec (41). Na druhou stranu jich svěřenci Martina Dlouhého inkasovali o 53 více. 

Martin Dlouhý (trenér Rapidu): "Po sérii utkání s týmy ze špičky tabulky nás čekají dva zápasy s týmy, s nimiž bychom měli mít větší šanci bodovat. Prvním ze soupeřů je Liberec, který zaznamenává každým rokem velký progres a pokud chceme uspět, musíme zlepšit především defenzivní činnost, která nás trápí od začátku sezony. Věřím, že hráče bude motivovat možnost odlepit se v případě výhry z posledního místa tabulky."

Aleš Benek (trenér FTZS): "Po vydařeném výjezdu do Brna nás čeká další soupeř ze spodku tabulky. V utkáních Rapidu padá hodně gólů. Dokáží potrápit a držet krok s těmi největšími favority. K soupeři máme respekt, už i kvůli tomu, že nás v domácím prostředí okradli o 2 body 4 vteřiny před koncem. Na Rapid i jejich Powerplay budeme připraveni v plné síle. Pokud budeme proměňovat naše šance a nebudeme pouštět Ústí vůbec do hry, tak věřím, že budeme úspěšní."

__________________________________________________________
FC Rapid Ústí n. L. - FTZS Liberec
ÚT 19:00 | SH Chemik
živě na YouTube

Profil haly

Lovosice | Chemik

Více
Adresa U stadionu 1022, 410 02 Lovosice
Kapacita 700 sezení / 100 stání
Vstupenky 30 Kč dospělí
Sleva pro FUTič mládež do 15ti let zdarma

Další aktuality

Chrudim znovu neinkasovala a veze z Brna mečbol
Chrudim znovu neinkasovala a veze z Brna mečbol 01.05.2024

Evertonova kompletace hattricku završila druhé vítězství Chrudimi v sérii s Helasem se stejným skórem 6:0. Dvě branky přidal Radim Záruba a jednu Pavel Drozd. Východočeši mohou v pátek v Heřmanově Městci postoupit do finále, ve kterém si již své místo vybojoval Interobal Plzeň.

Vnuk rozhodl v závěru a Plzeň je ve finále!
Vnuk rozhodl v závěru a Plzeň je ve finále! 30.04.2024

Interobal Plzeň je prvním finalistou! Se Slavií ve třetím duelu vedl o poločase 2:0, sešívaní ale po změně stran zabrali, vyrovnali na 2:2 a pak také na 3:3. Při závěrečné power play ale rozhodl Tomáš Vnuk čtyřicet vteřin před koncem o postupu Interobalu do finále.

Z kabiny: Plzeň se v ůterý může stát prvním finalistou
Z kabiny: Plzeň se v ůterý může stát prvním finalistou 29.04.2024

Interobal Plzeň má v úterý první mečbol na postup do finále. Po vítězství 10:6 na domácí palubovce vyhrál úřadující mistr 5:1 také v Edenu. V úterý od 20:10 tak začne zápas, po kterém můžeme poznat prvního finalistu. Co zaznělo z obou kabin?