Hned v pondělí se fanoušci těšili na bitvu neporažených. Chrudim dorazila do Plzně a po remíze 3:3 se na čele soutěže nic nezměnilo. Dál vedla o skóre Plzeň. „Z téhle remízy mám takový neutrální pocit. Určitě jsme dnes chtěli i vyhrát, hráli jsme doma a zápas se pro nás vyvíjel dobře, jelikož jsme vedli 1:0. Nakonec Chrudim zápas otočila, takže pro nás asi bod dobrý,“ řekl plzeňský futsalista Michal Holý.

Chrudimský trenér Felipe Conde přiznal, že jeho tým zahrál pod svou úroveň: „I tak byla řada věcí pozitivních. Zejména to, jak jsme se dokázali vzpamatovat z vyloučení brankáře a výkon gólmana Daniela Javorskiho, který šel do branky v kritickém okamžiku a zbytek duel zvládl velmi dobře. Neměli jsme dobrý den, i přesto jsme si ale vytvořili řadu brankových příležitostí.“

Ve středu si oba celky zahrály znovu a opět se lídr tabulky neměnil. Chrudim porazila doma Helas Brno vysoko 8:1 a Plzeň si přivezla tři body z České Lípy za vítězství 2:0. Démoni tak prohráli osmý zápas v řadě. „Zápas s Plzní jsme herně zvládli a mohu říct, že jsme opět sahali po bodu, ale v závěru nás jedna jediná chyba, kterou jsme udělali, stála kýžený bod,“ litoval kouč České Lípy Karel Kruliš a pokračoval: „Progres a součinnost týmu je skvělá a my musíme bojovat dál. Tyto výsledky a herní projev bojovnosti nám dávají šanci na zlepšení.“

1. FUTSAL liga pokračovala dalšími čtyřmi duely v pátek. Chrudim vyhrála druhé utkání tento týden v řadě. Doma zdolala Českou Lípu 4:0, a zvládla tak skvěle generálku na osmifinále Ligy mistrů, které odehraje v sobotu v Lisabonu. „Se zápasem jsme si poradili dobře. Od začátku jsme kontrolovali tempo hry, což bylo ve čtvrtém zápase za sedm dní nesmírně důležité. Odehráli jsme bezpečný duel, vytvořili si řadu šancí a naší brankáři nebyli příliš vytížení. Byl to šestý zápas bez inkasovaného gólu v letošní sezoně. Bylo však vidět, že tento zápas pro ně nebyl primárním cílem, všichni už myslí na Ligu mistrů a věříme, že budeme naši ligu reprezentovat tím nejlepším možným způsobem,“ přeje si kouč Felipe Conde.

Třetí místo v tabulce si udržely Teplice, které doma porazily v severočeském derby Rapid Ústí nad Labem 8:4. „Páteční derby s Rapidem jsme zvládli hlavně díky skvělé první půli. Ve druhém poločase jsme bohužel opět polevili a dostali zbytečné góly. Do dalších zápasů se tomu musíme vyvarovat, jelikož v zápasech s konkurenty ve hře o nejvyšší příčky by nás to mohlo mrzet,“ zdůraznil teplický brankář Michal Hůla.

Mělník chtěl doma navázat na zlepšené výkony, ale pohořel. Helas Brno si odvezl ze středních Čech tři body za vítězství 6:1. „Po delší době se zaslouženě radujeme z vítězství. Doufám, že navážeme na dobrý výkon v následujících utkáních, které jsou pro nás důležité a je potřeba je bodově zvládnout,“ usmíval se forvard Helasu Brno Milan Svoboda.

Dva zápasy na závěr týdne si střihli Žabinští Vlci Brno. Oba duely předposlední tým tabulky prohrál. V pátek nestačil doma na Liberec a v neděli podlehl Slavii. Liberecký kouč Aleš Benek po výhře 6:1 chválil své hráče: „Brno jsme nepouštěli do velkých šancí. Celý druhý poločas jsme střídali všech dvanáct hráčů. Tuto výhru jsme si zasloužili.“ Veselo bylo i v kabině Slavie, která si v neděli odvezla z Brna výhru 5:1 a před úterním televizním zápase se udržela na dostřel druhé Plzni.

Druhý únorový týden zakončil zajímavý zápas na jihu Čech. Domácí Dynamo PCO hostilo pražskou Spartu. První poločas vyhráli hosté 5:3. V tom druhém přidala obě mužstva po jedné brance a Pražané po dalším nevýrazném výkonu získali důležité tři body za výhru 6:4.

Další aktuality

V pátek v Plzni druhé finále! Co zaznělo z obou kabin?
V pátek v Plzni druhé finále! Co zaznělo z obou kabin? 16.05.2024

V pátek v 19 hodin rozehrají futsalisté Plzně a Chrudimi druhé dějství letošní finálové série. Interobal si z Heřmanova Městce přivezl první bod, který bude chtít na domácí palubovce potvrdit. Hosté požene touha sérii srovnat. Co zaznělo z kabin?

První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru!
První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru! 14.05.2024

Úřadující mistr Interobal Plzeň se ujal vedení ve finálové sérii! V Heřmanově Městci sice dvakrát s Chrudimí prohrával, ale dokázal dvakrát vyrovnat. Šedesát sedm vteřin před koncem rozhodl o prvním důležitém bodu svým druhým gólem Kaká. Vincenzo v dramatickém závěru trefil tyčku. Série pokračuje v pátek v Plzni.

Futsalisté, vyberte nejlepšího cizince 1. Futsal ligy 2023/2024
Futsalisté, vyberte nejlepšího cizince 1. Futsal ligy 2023/2024 13.05.2024

Hlasování v anketě Nejlepší zahraniční hráč 1. Futsal ligy 2023/2024 bylo spuštěno. Nejlepšího cizince můžete vybírat do nedělních 20 hodin. Vůbec prvním vítězem této ankety byl v sezoně 2024/2015 Azem Brahimi z Benaga Zruč nad Sázavou.