„Soutěž dostala výjimku od hlavní hygieničky ČR Jarmily Rážové,“ potvrdilo ve středu vedení soutěže na svých stránkách. Restart naplánovaný na leden je samozřejmě podmíněný dodržováním přísných hygienických opatření všech účastníků zápasů. Ty se odehrají bez diváků.

Hráči, rozhodčí a členové realizačních týmů se před každým utkáním musejí prokázat negativním testem na covid-19, starým maximálně 48 hodin. Od této povinnosti budou ušetřeni ti, kteří nemoc prokazatelně prodělali během uplynulých devadesáti dnů.

Všechny prvoligové kluby mohou nyní také zažádat o dotaci v rámci programu COVID – Sport 2. Každý klub může získat maximální dotaci ve výši 500.000 korun a první mančafty už procesem zdárně prošly. Ligové kluby již postupně dostávají do svých emailových schránek koncepty smluv s konkrétními částkami, které obdrží. Ve většině případů se jedná o maximální částku. Dá se tedy říct, že člen Výkonného výboru SFČR Daniel Kolman zajistil 1. FUTSAL lize zcela rekordní částku – téměř 6 milionů korun.

Jeho skvěle odvedené práci pro futsal si váží i prezidenti dalších ligových klubů. „To, co dokázal Dan Kolman, je bomba. Odvádí celkově pro ligu i futsal mimořádnou práci. Částka, kterou dostaneme, je skvělá. Vše připravil a s lidmi z NSA už bylo jednání jednoduché,“ vzkázal na adresu šéfa ligy prezident SK Olympik Mělník Pavel Šuba, který popsal celý proces: „Podle mustru jsme vyplnili žádost, účetní dodala nákladové doklady a vše jsme odeslali. Okamžitě jsme dostali zpětnou vazbu, co je dobře a co je špatně. Po obdržení návrhu smlouvy s námi hned lidé z NSA komunikovali, jakou formou ji podepíšeme. Celý proces byl jednoduchý i díky lidem okolo, kteří se své práci věnovali na sto procent.“

V Olympiku se první mužstvo v pondělí 7. prosince vrátilo k plnohodnotnému tréninku v hale po téměř dvouměsíční přestávce. Jeho vedení předběžně kalkulovalo s tím, že by se soutěž přerušená po pěti neúplných kolech mohla znovu rozeběhnout druhý týden v lednu.

Podle informací z vedení svazu přijdou některé z dohrávek na řadu hned od druhého dne nového roku. Termínovou listinu, která počítá s odehráním play-off do konce května, ale ještě musí posvětit výkonný výbor svazu. Dvanáctku celků každopádně čeká nahuštěný zápasový program. Běžně by na přelomu roku bylo odehráno o osm kol víc. „Bude to náročné, ale také zajímavé,“ těší se manažer Mělníka Pavel Šuba.

O poznání horší vyhlídky mají účastnici všech nižších soutěží, na něž se udělená výjimka nevztahuje a aktuální epidemilogická situace jim pořádání utkání nedále neumožňuje.

Další aktuality

Chrudim znovu neinkasovala a veze z Brna mečbol
Chrudim znovu neinkasovala a veze z Brna mečbol 01.05.2024

Evertonova kompletace hattricku završila druhé vítězství Chrudimi v sérii s Helasem se stejným skórem 6:0. Dvě branky přidal Radim Záruba a jednu Pavel Drozd. Východočeši mohou v pátek v Heřmanově Městci postoupit do finále, ve kterém si již své místo vybojoval Interobal Plzeň.

Vnuk rozhodl v závěru a Plzeň je ve finále!
Vnuk rozhodl v závěru a Plzeň je ve finále! 30.04.2024

Interobal Plzeň je prvním finalistou! Se Slavií ve třetím duelu vedl o poločase 2:0, sešívaní ale po změně stran zabrali, vyrovnali na 2:2 a pak také na 3:3. Při závěrečné power play ale rozhodl Tomáš Vnuk čtyřicet vteřin před koncem o postupu Interobalu do finále.

Z kabiny: Plzeň se v ůterý může stát prvním finalistou
Z kabiny: Plzeň se v ůterý může stát prvním finalistou 29.04.2024

Interobal Plzeň má v úterý první mečbol na postup do finále. Po vítězství 10:6 na domácí palubovce vyhrál úřadující mistr 5:1 také v Edenu. V úterý od 20:10 tak začne zápas, po kterém můžeme poznat prvního finalistu. Co zaznělo z obou kabin?