Pondělní pohárový duel v Mělníku skončil jednoznačnou výhrou pražské Sparty 6:0, která tak postoupila do čtvrtfinále. V loňské prvoligové sezoně na sebe oba mančafty narazily dvakrát. V Mělníce Sparta vyhrála 4:2 a doma 7:1.

Sparta ani Mělník ale nevstoupily do letošního ročníku podle představ. Pražané odehráli tři zápasy, v nichž získali pouze čtyři body. Mělník má o bod méně za jednu výhru a tři porážky.

Jakub Němec (trenér Olympiku): „Zápas bez diváků je opravdu zvláštní. Všichni to vnímáme, že v hledišti nikdo není a pocitově to sugeruje, že se jedná spíše o přátelské utkání. Pondělní pohárové utkání nám ukázalo, co potřebujeme do pátku zlepšit, abychom byli úspěšnější. Půjde o body do ligy a ty nechceme dát Spartě snadno. Důležité bude, abychom se konečně vyvarovali velkých chyb a proměnili šance, které si vytváříme. To nás dlouhodoběji trápí a je to hlavní důvod, proč nemáme tolik bodů."

Beni Simitči (trenér Sparty): „Tenhle týden dva zápasy proti Mělníku jsou pro mě jako déjá vu, ale nedá se nic dělat. Pohárový zápas jsme zvládli, i když jsme nebyli kompletní. Zvládnout musíme i ten ligový, protože po nečekané prohře s Teplicemi se musíme vrátit zpátky do hry o body a nic jiného než vítězství nebereme. Soupeř možná bude mít nějaké posily z fotbalu, ale to nás nemůže nijak zatěžovat, protože jsme profesionální tým, takže nás to nemůže ovlivnit.“

____________________________________
SK Olympik Mělník - AC Sparta Praha
PÁ 20:30 | Gymnázium Mělník
živě YouTube

Profil haly

Mělník | SH

Více
Adresa Pod Vrchem 3421, 27601 Mělník
Kapacita 120 sezení, 100 stání
Vstupenky 30 Kč

Další aktuality

Dobré zprávy z Chrudimi: Matěj Slováček je v pořádku!
Dobré zprávy z Chrudimi: Matěj Slováček je v pořádku! 27.04.2024

V pátek 26.4.2024 se neodehrálo druhé utkání semifinálové série s Helasem Brno z důvodu zdravotních potíží chrudimského kapitána Matěje Slováčka. Nyní vám přinášíme informace, jak se bude celá série dále vyvíjet.

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě
Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě 26.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Helasem Brno a FK Chrudim se v pátek nehrálo. Důvodem byly náhlé zdravotní komplikace kapitána Chrudimi Matěje Slováčka během rozcvičení.