Rapid pod vedením legendy futsalu Martinem Dlouhým vyhrál loni 2. ligu futsalu západ a přijal nabídku postoupit. V roli hrajícího trenéra setrval i autor 459 prvoligových branek, který se rozhodl pozici nejlepšího střelce futsalu ještě vylepšit. Dlouhý bude ve svých pětačtyřiceti letech hodně sledovanou osobností.

Sparta loni skončila na třetím místě a v létě absolutně překopala kádr, ze kterého zůstal jen brankář Vahala, který se stal kapitánem. Bude zajímavé sledovat, jak si tým na velké změny a bez velkých opor zvykne.

"V sobotu nás čeká první ligové utkání v klubové historii Rapidu. Vzhledem ke kvalitě první ligy a našemu cíli, kterým je v první řadě záchrana, bude pro nás důležitý každý bod. V úvodu nám los přiřadil předloňského mistra Spartu, což je atraktivní a zároveň velice kvalitní soupeř, proti kterému nemáme co ztratit. Sparta je jasným favoritem utkání, ale budeme bojovat o co nejlepší výsledek," vzkázal ústecký Martin Dlouhý.

Sparťanský trenér Beni Simitči moc optimistický před startem sezony nebyl: "Abych řekl pravdu, tak nemůžu ani moc vnímat začátek ligy, protože navzdory tomu, že jsme měli skvělou přípravu s kondičním trenérem, tak nám COVID hodně narušil program. Teď to bude ještě horší. Postupně nám z důvodu preventivní karantény chyběli Lukáš Křivánek, David Snop, Jirka Vokoun, takže to přípravu pochopitelně poznamenalo. Nicméně před prvním kolem ani nemůžu říct, jestli se těším nebo ne, po všem, co se během pauzy odehrálo směrem ke klubu, jsem popravdě začátek ligy ani nezaregistroval. Samozřejmě zápas v Ústí musíme vyhrát, pevně věřím, že to zvládneme. Těším se jenom na Martina Dlouhého, se kterým jsme přátelé, hráli jsme proti sobě, má můj obrovský respekt za to, co všechno ve futsale dokázal. V tomhle zápase ale kamarádství půjde stranou, protože musíme sezonu začít vítězně.“

____________________________________
FC Rapid Ústí n. L. - AC Sparta Praha
SO 20:30, SC Sluneta

Profil haly

Ústí n/L | Sluneta

Více
Adresa Jateční 1026/18, 400 01 Ústí nad Labem - Klíše
Kapacita 1000 sezení / 200 stání
Vstupenky 50 Kč

Další aktuality

Chrudim vrátila Plzni úder, finálová série je vyrovnaná!
Chrudim vrátila Plzni úder, finálová série je vyrovnaná! 17.05.2024

Finále je srovnané 1:1 na zápasy! Chrudim oplatila Plzni prohru z úvodního duelu, na západě Čech vyhrála 5:2 a v pondělí bude usilovat v Heřmanově Městci o mečbol. Dvě branky vstřelil Ewerton, po jedné bratři Drozdové a Záruba. Za domácí se prosadili Vnuk a Kaká.

V pátek v Plzni druhé finále! Co zaznělo z obou kabin?
V pátek v Plzni druhé finále! Co zaznělo z obou kabin? 16.05.2024

V pátek v 19 hodin rozehrají futsalisté Plzně a Chrudimi druhé dějství letošní finálové série. Interobal si z Heřmanova Městce přivezl první bod, který bude chtít na domácí palubovce potvrdit. Hosté požene touha sérii srovnat. Co zaznělo z kabin?

První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru!
První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru! 14.05.2024

Úřadující mistr Interobal Plzeň se ujal vedení ve finálové sérii! V Heřmanově Městci sice dvakrát s Chrudimí prohrával, ale dokázal dvakrát vyrovnat. Šedesát sedm vteřin před koncem rozhodl o prvním důležitém bodu svým druhým gólem Kaká. Vincenzo v dramatickém závěru trefil tyčku. Série pokračuje v pátek v Plzni.