Liberec, který loni skončil na sedmé pozici, přivedl nové hráče. Mezi nimi i reprezentanta Jiřího Novotného, který již loni koketoval s ukončením kariéry. Plzeňští se naopak poprvé v soutěžním utkání představí s Michalem Seidlerem. Oba celky se loni utkaly dvakrát. Na severu Čech vyhráli Západočeši jasně 7:3, ale doma se trápili, když zvítězili o gól 6:5.

"Víme, kdo proti nám bude stát a jak těžký zápas to bude," řekl hrající trenér Liberce Aleš Benek a navázal: "Všichni se na utkání těšíme a v kabině vládne dobrá atmosféra. Do Plzně jedeme v absolutní pohodě a jasným cílem. S celou přípravou i kádrem jsem spokojený a navíc je Plzeň náš oblíbený soupeř. Jsem rád, že se hned na úvod můžeme poměřit s reprezentační čtyřkou. Budeme se snažit jim start do soutěže maximálně znepříjemnit a věřím, že nás bude plné hřiště. Pokud si na hřišti budeme plnit všichni co máme, tak můžeme Plzeň překvapit."

Plzeň nečeká lehký zápas, ale hráči se již nemohou po dlouhé pauze dočkat. "Konečně je tu první mistrovské utkání, na které se všichni těšíme. Pauza i příprava už byla dlouhá. Vstoupit dobře do ligy je vždy důležité, my se musíme na pátek zkoncentrovat a předvést storpocentní výkon, abychom získali první důležité tři body," konstatoval Plzeňák Michal Holý.

_________________________________
SK Interobal Plzeň - FTZS Liberec
PÁ 20:00, SH TJ Lokomotiva

Profil haly

Plzeň | Lokomotiva

Více
Adresa Úslavská 75, 326 00 Plzeň
Kapacita 1000 sezení / 400 stání
Vstupenky 65 Kč dospělí
Sleva pro FUTič mládež do 130 cm zdarma

Další aktuality

Chrudim vrátila Plzni úder, finálová série je vyrovnaná!
Chrudim vrátila Plzni úder, finálová série je vyrovnaná! 17.05.2024

Finále je srovnané 1:1 na zápasy! Chrudim oplatila Plzni prohru z úvodního duelu, na západě Čech vyhrála 5:2 a v pondělí bude usilovat v Heřmanově Městci o mečbol. Dvě branky vstřelil Ewerton, po jedné bratři Drozdové a Záruba. Za domácí se prosadili Vnuk a Kaká.

V pátek v Plzni druhé finále! Co zaznělo z obou kabin?
V pátek v Plzni druhé finále! Co zaznělo z obou kabin? 16.05.2024

V pátek v 19 hodin rozehrají futsalisté Plzně a Chrudimi druhé dějství letošní finálové série. Interobal si z Heřmanova Městce přivezl první bod, který bude chtít na domácí palubovce potvrdit. Hosté požene touha sérii srovnat. Co zaznělo z kabin?

První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru!
První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru! 14.05.2024

Úřadující mistr Interobal Plzeň se ujal vedení ve finálové sérii! V Heřmanově Městci sice dvakrát s Chrudimí prohrával, ale dokázal dvakrát vyrovnat. Šedesát sedm vteřin před koncem rozhodl o prvním důležitém bodu svým druhým gólem Kaká. Vincenzo v dramatickém závěru trefil tyčku. Série pokračuje v pátek v Plzni.