A dvakrát stejným výsledkem 9:4, což je trochu rarita. Nicméně loňský ročník se nepovedl oběma týmům podle představ. Slavia skončila pátá, což rozhodně nejsou její předsezonní ambice. Mělník bojoval do posledního dechu o záchranu. Nakonec dokončil desátý.

Do nové sezony jdou sešívaní s trenérem Davidem Filingerem. Pro něj je start velmi důležitý: "Předpokládám, že Mělník bude hlavně poctivě bránit. Na zápas se pečlivě připravíme, bez ohledu na soupeře je první utkání vždy důležité vyhrát. V posledním týdnu před zápasem se zaměříme hlavně na taktické prvky."

Mělnický kouč Jakub Němec si uvědomuje sílu Pražanů. Loni to jeho tým zažil na vlastní kůži. "S takovými soupeři jsme však odehráli celou přípravu, proto věřím, že jsme dobře připraveni a bude k vidění kvalitní utkání. První kola jsou vždy trošku nevyzpytatelná, proto toho budeme chtít využít a poprat se hned v úvodu o body. Bohužel se nám poslední týdny nevyhýbají nějaká zranění, ale věřím, že se kluci dají dohromady a budeme v plné síle," řekl kouč.

A jak první zápas vidí slávista Jan Křemen? "Musíme si dát pozor na brejky, Mělník bude bránit od půlky, z rychlých přechodů budou nebezpeční, ale pokud se vyvarujeme chyb a nepustíme je k tomu, tak nás asi nemají čím překvapit. Zápas musíme vyhrát a zhodnotit celou letní přípravu."

_________________________________
SK Slavia Praha - SK Olympik Mělník
PÁ 20:00, SH Eden
Zápas sledujte živě na YouTube

Profil haly

Praha | Slavia

Více
Adresa Vladivostocká 1460/10, Praha 10 - Vršovice
Kapacita 970 sezení / 150 stání
Vstupenky 50 Kč

Další aktuality

Chrudim vrátila Plzni úder, finálová série je vyrovnaná!
Chrudim vrátila Plzni úder, finálová série je vyrovnaná! 17.05.2024

Finále je srovnané 1:1 na zápasy! Chrudim oplatila Plzni prohru z úvodního duelu, na západě Čech vyhrála 5:2 a v pondělí bude usilovat v Heřmanově Městci o mečbol. Dvě branky vstřelil Ewerton, po jedné bratři Drozdové a Záruba. Za domácí se prosadili Vnuk a Kaká.

V pátek v Plzni druhé finále! Co zaznělo z obou kabin?
V pátek v Plzni druhé finále! Co zaznělo z obou kabin? 16.05.2024

V pátek v 19 hodin rozehrají futsalisté Plzně a Chrudimi druhé dějství letošní finálové série. Interobal si z Heřmanova Městce přivezl první bod, který bude chtít na domácí palubovce potvrdit. Hosté požene touha sérii srovnat. Co zaznělo z kabin?

První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru!
První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru! 14.05.2024

Úřadující mistr Interobal Plzeň se ujal vedení ve finálové sérii! V Heřmanově Městci sice dvakrát s Chrudimí prohrával, ale dokázal dvakrát vyrovnat. Šedesát sedm vteřin před koncem rozhodl o prvním důležitém bodu svým druhým gólem Kaká. Vincenzo v dramatickém závěru trefil tyčku. Série pokračuje v pátek v Plzni.