Sparta je po polovině základní části VARTA futsal ligy na prvním místě tabulky, jak jste s tímto počínáním spokojen?
Svým způsobem byl tohle náš společný cíl před začátkem sezóny. Bohužel jsme prohráli v Chrudimi, ale od té doby jsme již nenašli přemožitele. Důležitým zápasem byl i duel v Plzni, kdy jsme dokázali Interobal porazit a získat důležité tři body.

Podzimní část sezóny byla pro Spartu velice úspěšná, jak si vážíte toho, že jste mohli sehrát tolik utkání i na mezinárodní scéně?
Podle mého názoru byl celý rok 2019 pro náš tým velice úspěšný. Od začátku roku, přes úspěšné play-off, zisk mistrovského titulu až po účast v Lize mistrů. Myslím, že budu mluvit i za ostatní hráče. Bylo skvělé hrát v třech různých soutěžích. Všichni se ale na druhou stranu těšíme na odpočinek, který nám Vánoce poskytnou.

Jak se těšíte na vánoční svátky?
Určitě se všichni těšíme na chvilku oddechu. V této polovině ročníku těch zápasů bylo strašně moc. Takže odpočinek všem přijde vhod. Každý si bude moci případně doléčit nějaká menší zranění, a hlavně si užít svátky s rodinou.

Jaké předsevzetí si Sparta dává do nadcházejícího roku 2020?
Stále je určitě co zlepšovat. Předsevzetím do nového roku by mohlo být úspěšné pokračování v naší práci, kterou jsme tady na Spartě začali. Možná ještě více přidat. Pokusit se znovu vyhrát základní část a získat další mistrovský titul.

Další aktuality

Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru
Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru 02.05.2024

Kapitán slávistické mistrovské juniorky Filip Klaban proletěl přechodem do áčka tak, že si to sotva stačil uvědomit. Po zapojení do tréninku přišly i starty v základu semifinálové série proti Plzni a nakonec také branka do sítě mistrovského týmu.

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.