Podle statistik se dá předpokládat jasný průběh utkání ve prospěch Slavie, ale jak všichni vědí, Olympik dokáže doma potrápit, či dokonce porazit, každého. Olympik všechny domácí zápasy v dosavadní sezóně sice prohrál, ale jen v jednom se dá říct, že by byli mělničtí o poznání horším týmem. S Libercem prohrál Olympik smolně 5:6, kdy si nechal vstřelit poslední dvě branky v poslední minutě. V jediném domácím utkání byl soupeř Olympiku o parník lepší a tím byl ERA-PACK Chrudim, kteří dokázali na Mělníku jasně zvítězit poměrem 13:0. S Teplicemi, které přijeli o více než hodinu později, prohrál Olympik 4:8, jelikož hráli tepličtí minimálně 20 minut s brankářem v poli a v této činnosti jsou Teplice výborné, ale ve hře 4 na 4 byl Olympik více než vyrovnaným soupeřem. S obhájci titulu se Spartou byl Olympik velice blízko k zisku prvního letošního bodu, ale nakonec prohrál 2:4, i když Olympik předvedl skvělý výkon.

Slavia tuto sezónu předvádí velmi dobré výkony. Body ztratila pouze ve druhém kole se suverénní Plzní, kde prohrála 2:5 a v kole šestém prohrou v Chrudimi s ERA-PACKem 4:1. Všechny ostatní zápasy zvládli pražané zvítězit. Porazili postupně Vysoké Mýto, České Budějovice, Liberec, Českou Lípu a minulý týden Helas Brno. Nutno podotknout, že se Slavia ještě neutkala s pražským rivalem Spartou a s Teplicemi, kde se dá očekávat vyrovnaný souboj a v těchto zápasech mohou ztratit další body.

Ohlasy

Jakub Němec, trenér Olympiku: "Že na tom budeme v této fázi ligy takto špatně nečekal nikdo z nás. Proto každý další zápas bude extrémně důležitý. Slavia je velmi silný tým, ale my se musíme soustředit na sebe, na svůj výkon a na hřišti nechat úplně všechno. Je potřeba již nějaké utkání bodově zvládnout a odrazit se ode dna.”

Martin Brychta, hráč Slavie: "Musíme se plně koncentrovat a připravit jako na každý jiný zápas. Proti Helasu jsme inkasovali šest hodně laciných branek, v obranné fázi se musíme výrazně zlepšit. Mělník bude určitě chtít konečně zabodovat, my ale chceme vyhrát. Nesmíme se koukat na tabulku a makat na sto procent od začátku do konce.”

Profil haly

Mělník | SH

Více
Adresa Pod Vrchem 3421, 27601 Mělník
Kapacita 120 sezení, 100 stání
Vstupenky 30 Kč

Další aktuality

Chrudim znovu neinkasovala a veze z Brna mečbol
Chrudim znovu neinkasovala a veze z Brna mečbol 01.05.2024

Evertonova kompletace hattricku završila druhé vítězství Chrudimi v sérii s Helasem se stejným skórem 6:0. Dvě branky přidal Radim Záruba a jednu Pavel Drozd. Východočeši mohou v pátek v Heřmanově Městci postoupit do finále, ve kterém si již své místo vybojoval Interobal Plzeň.

Vnuk rozhodl v závěru a Plzeň je ve finále!
Vnuk rozhodl v závěru a Plzeň je ve finále! 30.04.2024

Interobal Plzeň je prvním finalistou! Se Slavií ve třetím duelu vedl o poločase 2:0, sešívaní ale po změně stran zabrali, vyrovnali na 2:2 a pak také na 3:3. Při závěrečné power play ale rozhodl Tomáš Vnuk čtyřicet vteřin před koncem o postupu Interobalu do finále.

Z kabiny: Plzeň se v ůterý může stát prvním finalistou
Z kabiny: Plzeň se v ůterý může stát prvním finalistou 29.04.2024

Interobal Plzeň má v úterý první mečbol na postup do finále. Po vítězství 10:6 na domácí palubovce vyhrál úřadující mistr 5:1 také v Edenu. V úterý od 20:10 tak začne zápas, po kterém můžeme poznat prvního finalistu. Co zaznělo z obou kabin?