V pozici lídra tabulky Plzeň v Chrudimi ještě nikdy nehrála. Proti Plzni mluví i historie vzájemných zápasů, hráči ze západu Čech uhráli proti dvanáctinásobnému mistrovi pouze jedinou remízu. Přesto je teď vše tak trochu jinak. Plzeňský tým výborně šlape, naopak Chrudim po vypadnutí v semifinále českého poháru nebude mít nejlepší náladu. Dá se tedy očekávat velmi zajímavý zápas, který dopředu nemá jasného favorita. 

Plzeň před sezónou v Chrudimi odehrála přípravné utkání, které skončilo výhrou domácího celku v poměru 3:0. V minulé sezoně se tyto celky utkaly hned v 1. kole VARTA futsal ligy, kdy východočeši přijeli do Plzně, tehdy se radovali z výhry 8:4. Jarní odveta poté přinesla vyrovnanější souboj, který opět dopadl lépe pro ERA-PACK, který zvítěžil 3:1.

„Do Chrudimi pojedeme s pokorou a s respektem. Je to pro mě pořád jeden z hlavních favoritů na titul, nejlíp vedený a trénovaný tým v republice a dlouhodobě to prokazuje. Budeme muset být nohama na zemi a podat 150% výkon, abychom tam uhráli dobrý výsledek,“ nechává se před utkáním slyšet trenér Interobalu Marek Kopecký.

„Trošku jsem si z toho před sezonou dělal srandu, že do Chrudimi pojedeme s plným počtem bodů a v pozici vedoucího týmu. Uběhlo 7 kol, máme plný počet bodů a Chrudim je pod námi,“ říká s úsměvem kapitán Plzně Lukáš Rešetár.

„Budeme hrát s nejlepším týmem dosavadního ročníku, mají skvělou formu. Duel bude těžký, ale opravdu ho chceme vyhrát. Tři body pro nás jsou nesmírně důležité, obzvláště po těžké porážce v poháru. Krása sportu je v tom, že nám neustále dává nové příležitosti a v pátek budeme mít šanci odehrát další dobré utkání a zvládnout ho kvůli nám a našim fanouškům. Doufám, že bude plná hala, která nám dá sílu a bude nás tlačit k vítězství," doufá trenér Chrudimi Felipe Conde.

Profil haly

Chrudim | MSH

Více
Adresa Tyršovo náměstí 12, 537 01 Chrudim
Kapacita 720 sezení / 100 stání
Vstupenky 50 Kč
Sleva pro FUTič děti do 150 cm zdarma

Další aktuality

Chrudim znovu neinkasovala a veze z Brna mečbol
Chrudim znovu neinkasovala a veze z Brna mečbol 01.05.2024

Evertonova kompletace hattricku završila druhé vítězství Chrudimi v sérii s Helasem se stejným skórem 6:0. Dvě branky přidal Radim Záruba a jednu Pavel Drozd. Východočeši mohou v pátek v Heřmanově Městci postoupit do finále, ve kterém si již své místo vybojoval Interobal Plzeň.

Vnuk rozhodl v závěru a Plzeň je ve finále!
Vnuk rozhodl v závěru a Plzeň je ve finále! 30.04.2024

Interobal Plzeň je prvním finalistou! Se Slavií ve třetím duelu vedl o poločase 2:0, sešívaní ale po změně stran zabrali, vyrovnali na 2:2 a pak také na 3:3. Při závěrečné power play ale rozhodl Tomáš Vnuk čtyřicet vteřin před koncem o postupu Interobalu do finále.

Z kabiny: Plzeň se v ůterý může stát prvním finalistou
Z kabiny: Plzeň se v ůterý může stát prvním finalistou 29.04.2024

Interobal Plzeň má v úterý první mečbol na postup do finále. Po vítězství 10:6 na domácí palubovce vyhrál úřadující mistr 5:1 také v Edenu. V úterý od 20:10 tak začne zápas, po kterém můžeme poznat prvního finalistu. Co zaznělo z obou kabin?