Radime, minulou sezónu jsi zakončil v Gardenline, byl pro tebe před nadcházející sezónu tento klub jedinou volbou?
Jedinou volbou ne, ale nakonec jsme se dohodli na všech podmínkách a tak v Litoměřicích pokračuji.

Během kariéry jsi toho hodně zažil s Michalem Kováčem, jak moc tě mrzí jeho odchod do Plzně?
Michalův odchod mě mrzí. Je to můj velký kamarád, ale poté co se mu narodilo dítě a má práci v Plzni, tak je jasné, že dojíždění by bylo náročné a nebyl by příliš doma. Takže mu přeji hodně štěstí a doufám, že si spolu ještě někdy zahrajeme v jednom dresu, mimo toho reprezentačního.

V týmu je řada změn, máte na to, abyste navázali na předchozí úspěšnou sezónu?
Myslím si, že můžeme na loňskou sezónu nejen navázat, ale dokonce ji vylepšit. Tým se zkvalitnil. Samozřejmě to chce hodně práce na trénincích, trpělivosti a věřit tomu, co děláme. Zkusit se „kousnout“ a být ve všech ohledech profesionál, pracovat i mimo tréninky. Pak se úspěch dostaví.

S týmem není jeho jarní hvězda Rafael, je to velká ztráta? Objeví se ještě?
Ztráta by to byla veliká, ale Rafael brzy přiletí a bude zase s námi. Takže česká liga nebude o jeho kvality ochuzená!

Příprava je v plném proudu, máš nějaké úlevy z tréninkového procesu s ohledem na to, že bydlíš v dalekých Pardubicích?
Ohledy ani úlevy žádné nemám. A navíc s dojížděním problémy nemám, je to celou dobu po dálnici.

Co vám ukázala dosavadní přípravná utkání? Máte jich z ligových týmů odehráno zatím nejvíc…
Přátelská utkání slouží hlavně na to, abychom se sehráli a zjistili, kdo jaký je typ hráče a jak se kdo chová na hřišti, protože přišla spousta nových tváří. Dále pak na to, abychom odstranili nedostatky, které ve hře jsou, ale do začátku sezóny času dost.

Určitě sleduješ změny v ligových klubech. Co říkáš na vyzbrojování Sparty, Plzně a dalších?
Je to jenom ku prospěchu věci. Čím víc těžkých zápasů budeme hrát, tím víc se můžeme zlepšovat a posouvat dál. Těžit z toho bude i reprezentace.

Jaké jsou podle tebe vyhlídky Gardenline pro další sezónu a dáváš si sám pro sebe nějaký cíl, co se týká např. počtu vstřelených branek či asistencí?
Vyhlídky a cíle jsou ty nejvyšší. Bez toho by to nešlo a bylo by to alibistické. Já sám nemám žádné cíle. Samozřejmě, chci pomoct a být důležitou součástí týmu, ale důležitější je úspěch klubu, ne ten osobní.

Další aktuality

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.