Plzeň nakročila k postupu do semifinále už v prvním poločase. Teplice sice šly do vedení, když si odražený míč našel Nene. Avšak domácí srovnali, když si počínal důrazně Slavík při presinku a zakončil mezi nohama Hůly. Navíc stejný hráč ještě vymetl chvíli poté levou šibenici hostující branky. Interobalu se povedlo třikrát prosadit v rozmezí 15. a 16. minuty a hostům se navíc v závěru nepovedla power play. V té dokonce inkasovali z nohy Křemena a větší šanci si před Němcem při hře bez gólmana nevypracovali. Do kabin se tedy šlo za stavu 6:2.

Teplice chtěly hned od úvodu druhé půle diktovat tempo hry a dostat se na dostřel, ale opak se stal pravdou. Připomněl se totiž Tomáš Vnuk, který nejprve ve 22. minutě proměnil sólový nájezd na Hůlu, a pak se dvakrát trefil do prázdné branky při teplické power play. Ve 29. minutě tak byl stav 9:2 a zdálo se, že je rozhodnuto. Teplicím se pak ale během dvou minut podařilo dát tři góly a cítily šanci na zdramatizování utkání. To ovšem rázně odmítl Jan Křemen, který mohl při útoku po levé straně nahrávat na zadní tyč Vnukovi, ale místo toho si před Jeanem navedl míč na střed a tvrdou střelou se trefil pod břevno. Jedenáctý gól přidal do prázdné brány Tomáš Štverák.

SK Interobal Plzeň - Svarog FC Teplice 11:5 (6:2)
Branky a nahrávky: 9. Slavík, 10. Slavík (Havel), 15. Křemen (Vnuk), 16. Štverák (Křemen), 16. Abrham (Havel), 19. Křemen, 22. Vnuk (Holý), 27. Vnuk, 29. Vnuk (Holý), 34. Křemen (Holý), 40. Štverák (Künstner)– 4. Nene (Černý), 10. Claudinho (Černý), 30. Kulhánek (Kasal), 30. Černý (Kasal), 31. Baran (Jean). Konečný stav série: 3:2.
Zvolte HRÁČE UTKÁNÍ

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.