Třetí utkání série začalo velkou aktivitou domácího celku, už ve 22. vteřině nastřelil spojnici brány Záruba. Skóre se pohlo v čase 1:20. Rychlá a přesná kombinace skončila přesnou přihrávkou Fabricia na Kovácse a ten vstřelil vedoucí branku. Hosté se nemohli vymanit z drtivého tlaku Gardenline a po rohu Rodriga se do míče opřel Krok a střelou o zem překonal Gerčáka v začínající šesté minutě podruhé. I Nejzbach poté vystrčil růžky a zakončující Jiráský využil nedůrazu v našem brankovišti. Obraz hry se ale nezměnil a domácí chtěli rozhodnout co nejdříve. V polovině čtrnácté minuty našel Rafael Fabricia a ten bodlem propálil vše. Sedm vteřin mohl poločasový výsledek korigovat Michalec, ale Vavrek byl pozorný a do kabin se odcházelo za vedení Litoměřic 3:1.

Do druhého poločasu vlétli domácí hráči jako uragán. Střídající brankář Ehrenberger nevěděl kam dřív skočit. V čase 20:36 se první přesnou dělovkou prezentoval Radim Záruba. O minutu později volil Radim Záruba přihrávku na Rafaela, ten si nechal hostujícího brankáře položit a poté zasunul míč do brány. V této chvíli se hráči Gardenline předháněli v pohlednějším zakončení. Two si na šesti metrech párkrát zasekl a pět vteřin před vypršením 23. minuty zvýšil už na 6:1. Litoměřice nepřetržitě útočili, ale některé šance hráči v zelenobílém překombinovali nebo Nejzbach zachránil brankář Ehrenberger. Ten už nestačil jen na další dělovku Radima Záruby, který ve 34. minutě uzavřel třetí utkání výsledkově na 7:1.

Domácímu celku tak stačila k postupu do semifinále nejkratší možná doba. Je důležité říct, že především v prvních dvou duelech bylo Vysoké Mýto, více než vyrovnaným soupeřem. Litoměřice postoupily mezi čtyři nejlepší týmy v ČR, na svého soupeře pro další sérii si musí počkat.

Igor Vodecký (asistent trenéra Gardenline Litoměřice): "Dnes sme odohrali dobré stretnutie, diktovali sme tempo a vytvárali si jednu šancu za druhou, je len škoda že sme využili len tretinu. Myslím že sme boli v celej sérii kvalitnejší ako Mýto a zaslúžene postúpili do semifinále. Teraz musíme dobre zregenerovať a začať sa pripravovať na nášho ďalšieho súpera."

Gardenline Litoměřice – Nejzbach Vysoké Mýto 7:1 (3:1)
Branky a nahrávky: 2. Kovács (Fabricio), 6. Krok (Rodrigo), 14. Fabricio (Rafael), 21. Záruba (Fabricio), 22. Rafael (Záruba), 23. Two (Rodrigo), 34. Záruba (Hrdý) – 7. Jiráský (Lištván). Konečný stav série: 3:0.
Zvolte HRÁČE UTKÁNÍ

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.