Suverénní lídr českého futsalu v letošní sezóně během osmnácti kol sedmnáckrát vyhrál a body ztratil pouze za zmiňovanou remízu 2:2 v utkání s plzeňským Interobalem. Tomu se ale letos daří přepisovat historické tabulky. Poprvé bodoval s Chrudimí, poprvé si přivezl tři body z Vysokého Mýta nebo z haly Slavie Praha. Ale je vůbec možné českého hegemona v domácím prostředí porazit?

"Očekáváme velmi těžký zápas proti nejlepšímu českému klubu posledního desetiletí. Utkání bereme jako velmi kvalitní přípravu na play-off a možnost otestovat více hráčů. V nás neprospěch hrají karty a zranění, kterých teď nemáme úplně málo, ale máme široký kádr a musíme se s tím vypořádat," říká trenér Plzně David Frič, který v zápase kvůli karetním trestům nemůže počítat s Tomášem Vnukem a Janem Havlem. "Už v plné sestavě by to v Chrudimi bylo strašně těžké," ví i zmiňovaný Tomáš Vnuk, největší hvězda Interobalu, který se tak kvůli absenci nepotká s řadou spoluhráčů z reprezentace. "Kluci budou muset samozřejmě dobře bránit a chodit do brejku, po každém zisku míče budeme muset koukat dopředu a snažit se zakončit," radí spoluhráčům nejproduktivnější hráč futsalové soutěže Vnuk. 

ERA-PACK Chrudim již v letošní sezóně nastřílel rovných sto gólů a více než třetinu z nich (33) si připsal brazilský kanonýr Max. Kádr Chrudimi je napěchován reprezentanty České republiky v čele s bratry Drozdovými nebo Lukášem Rešetárem, na nedávném futsalovém mistrovství Evropy se v týmu Ukrajiny představil gólman Dmitri Litviněnko. Na plzeňský tým se tedy postaví obrovské síle. "Další zápas je pro nás nesmírně důležitý. Utkáme se s kvalitním soupeřem a doufám, že odvedeme dobrou práci. Musíme být soustředění, následující čtyři zápasy nám ukáží, jak dobře jsme připraveni na play-off," říká k pátečnímu zápasu trenér Chrudimi Felipe Conde.

Utkání začíná v pátek 16. února v Městské sportovní hale v Chrudimi ve 20 hodin a textový přenos můžete sledovat na stránkách onlajny.com.

Profil haly

Chrudim | MSH

Více
Adresa Tyršovo náměstí 12, 537 01 Chrudim
Kapacita 720 sezení / 100 stání
Vstupenky 50 Kč
Sleva pro FUTič děti do 150 cm zdarma

Další aktuality

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.