Nacházíte se momentálně na předposlední příčce. S umístěním tedy příliš spokojenost nevládne, že?
Spokojení samozřejmě nejsme, ale očekávali jsme celou dobu, že se budeme pohybovat v sestupových vodách. Bylo by fajn, kdybychom to udrželi, protože přivést 1. ligu do nově postavené jesenické haly by si zasloužili tady snad všichni.

Minulý týden jste měli volno a nyní vás čeká jeden z favoritů, pražská Sparta. Vnímáte to jako mírnou nevýhodu, že do mistrovského utkání naskočíte po 14 dnech?
Vůbec ne, zvedly se tréninkové jednotky a připravujeme se více, takže si myslím, že to velká nevýhoda nebude.

Utkání odehrajete v Šumperku, a ne v Ostravě, jak jste letos zvyklí. Může to hrát v něčem roli?

Podle mě to pro nás bude i trochu lepší. Je to blíže k Jeseníku, plno lidí z Jesenicka se chystá do Šumperka na zápas, protože je to sjízdnější než Ostrava a halu v Šumperku dobře známe, tak si myslím, že by neměl být nějaký velký problém v této změně.

První utkání se Spartou si určitě vybavujete. Vedli jste 2:0. Vy sám jste vstřelil úvodní gól. Máte tedy recept, jak se Spartou držet krok?

Recept je silné slovo. Musíme hrát klasicky odzadu a vyčkávat na chyby soupeře, který jich ale moc nedělá. Sparta má neskutečně silné mužstvo s velkými jmény. My můžeme maximálně překvapit, nic se od nás nečeká.

Na začátku února se utkáte s Českou Lípou. Nejen, že poprvé budete před kamerami televize, ale v utkání navíc půjde takříkajíc o vše. Vnímáte to, že právě tento zápas může být stěžejní?
Ano, určitě tento zápas bude pro nás velmi důležitý, stejně jako pro soupeře. Musíme to odbojovat a doufat, že i štěstí se k nám přikloní. Pokud se nám zápas nepovede, tak to nic nemění na tom, že sezóna končí posledním zápasem a my uděláme vše proto, abychom hráli 1. ligu i v příští sezóně. A to konečně doma v Jeseníku!

Další aktuality

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.