První poločas byl zejména dlouhý, výpadek časomíry znají diváci i ze zápasů místních házenkářů, zato nezpůsobilá hrací plocha je ve futsalové lize spíše kuriozitou. Po nezbytné úpravě části palubovky v městské sportovní hale ve 3. minutě nechal sudí Kaštánek pokračovat. V 5. minutě pak přišel zmiňovaný asi pětiminutový výpadek časomíry. V minutě šesté pak další pády hráčů způsobené povrchem haly donutili arbitry znovu zápas přerušit.

Až v 7. minutě začaly padat góly. Po faulu na Štveráka proměnil penaltu nejlepší plzeňský střelec Tomáš Vnuk. – 1:0. Brno se pak na dlouhé minuty zatáhlo a hráči Interobalu se jen těžko dostávali do zakončení. V závěru poločasu se přesto dvakrát radovali. Nejprve v 18. minutě chladnokrevně zakončil akci Křemena Michal Štrajt. – 2:0. V poslední minutě prvního poločasu, který se hrál více než hodinu, pak z Holým rozehraného trestného kopu zblízka navýšil náskok Tomáš Abrham. – 3:0.

Po změně stran začali hosté s hrou bez brankáře a ve 27. minutě zásluhou Mužíka snížili na 1:3. Tatáž minuta ovšem přinesla znovu uklidnění na domácí stranu. Vnuk připravil druhou trefu v zápase pro Tomáše Abrhama. – 4:1. Když se pak ve 28. minutě z gólu radoval také kapitán Michal Holý – 5:1, zdálo se být o vítězi rozhodnuto. Hosté ještě po krásné kombinaci ve 35.minutě snížili zásluhou Cupáka – 5:2. Poslední slovo si ovšem vzal Jaroslav Slavík, který při power-play vypíchl soupeři míč a poslal jej ve 39. minutě do prázdné brány – 6:2. 

Ohlasy trenérů:

Jan Loup (trenér Helas Brno): "V prvé řadě zhodnotím halu domácích. Tohle se absolutně neslučuje s ligovými paramatry, aby se za čtyřicet minut hrálo pět minut. Třikrát se vytírala podlaha, pak přestala jít časomíra! Kluci byli na něco připravení, namotivovaní a vůbec se to nepovedlo.V samotném zápase byl soupeř lepší, agresivnější, fyzicky na tom byl líp a zaslouženě vyhrál. Určitě naše kluky pochválím, snažili se, nic nevypustili, čtyři góly jsme dostali po individuálních chybách."

Petr Kučera (trenér SK Interobal Plzeň): "Chtěli jsme na soupeře nastoupit aktivitou a každou minutu se přerušovalo, což byl zásah do naší taktiky. Naštěstí jsme dali první gól a nakonec se to silou vůle a také snahou všech  dobrovolnků povedlo zachránit ta palubovka a mohlo se pokračovat. My jsme věděli že soupeř nepřijede v kompletní sestavě, což se potvrdilo. V utkání jsme byli lepší, slepené góly ke konci prvního poločasu nám také pomohly."

SK Interobal Plzeň – Helas Brno 6:2 (3:0)
Branky: 7. Vnuk, 18. Štrajt (Křemen), 20. Abrham (Holý), 27. Abrham (Vnuk), 28. Holý (Abrham), 39. Slavík - 27. Mužík (Presl), 35. V. Cupák (Mužík).
Zvolte HRÁČE UTKÁNÍ

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.