„Sparta Praha je velice silný soupeř. Doufám, že se nám s nimi podaří odehrát vyrovnané utkání a navážeme na dobrý výkon proti nim z prvního ligového kola," věří hráč plzeňského Interobalu Zdeněk Sláma, který v dresu pražského soupeře v minulosti nastupoval.

„V domácím pohárovém čtvrtfinále byla Sparta lepší a nám tam paradoxně spadlo skoro všechno. Sparta dobře drží balón a my se budeme muset odrazit od dobré obrany a vyrážet do brejků. Pokud chceme uspět, musíme na hřišti nechat všechno, jako se nám to povedlo v prvním zápase," nastínil možnou taktiku Interobalu Sláma a dodal: "Tým Sparty je plný skvělých hráčům, kteří se velmi těžko brání. Hrají spolu téměř poslepu a mají skvělý timing, ale na naší straně je zase rychlost a dynamika. To by mohl být klíč k úspěchu."

Trenér Sparty Beni Simitči se bude muset potýkat se zraněním a nutnou absencí několika hráčů. „V současné době nejsme kvůli zraněním v úplně optimální sestavě, ale to nás provází de facto od začátku sezony, takže jsme na to už zvyklí. Zápas v Plzni budeme muset zvládnout takticky. Abychom zvládli utkání úspěšně, musíme hrát dobře směrem dozadu. I když nám budou dva, tři hráči chybět, tak pokud se budeme soustředit na svůj výkon, dobrou obranu a budeme hrát kolektivně, věřím že Plzeň můžeme znovu porazit," uvedl trenér Sparty Beni Simitči a dodal: „Víme, že je Plzeň v laufu a daří se jí, speciálně pak hráčům z reprezentace. V poháru jsme ale dokázali, že je můžeme ubránit. Věřím, že absence některých našich hráčů přiměje ty, kteří budou hrát k tomu, aby se vybičovali k dobrému výkonu, přidali ještě něco navíc a nahradili je. Do Plzně pojedeme s jasným cílem, a to vyhrát další zápas."

Profil haly

Plzeň | Lokomotiva

Více
Adresa Úslavská 75, 326 00 Plzeň
Kapacita 1000 sezení / 400 stání
Vstupenky 65 Kč dospělí
Sleva pro FUTič mládež do 130 cm zdarma

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.