Česká Lípa je prozatím v tabulce se třemi body na předposledním místě, v průběhu sezony zatím zvládla jen třikrát remizovat. "Ze strany Démonů očekáváme v pátek urputnou defenzivu. Všechny ty roky, co se v lize potkáváme, tak to vypadá podobně - brání v hlubokém bloku a čekají na protiútoky, ze kterých jsou velmi nebezpeční. My se musíme připravit, že budeme bušit do zatažené obrany," ví trenér Interobalu Petr Kučera.

Že jsou Démoni spíše defenzivním mužstvem napovídá i statistika vstřelených gólů, která ukazuje číslo 19, tedy nejmenší počet v lize. Naproti tomu Plzeň je s 54 góly nejofenzivnější tým soutěže. "Musíme se připravit také na standardky jak soupeře, tak naše, protože to by nám mohlo v zápase hodně pomoct," připomíná Petr Kučera a dodává, že rychle vstřelený gól by mohl plzeňským pomoci zvládnout zápas ve své režii.

Interobal se drží v tabulce na dostřel druhého místa a v minulém kole přivezl historicky první body z haly pražské Slavie. Daří se především reprezentantům - Michalu Holému, Janu Křemenovi, Tomáši Vnukovi a skvělé výkony předvádí i Tomáš Štverák, nebo mladý gólman Lukáš Němec. "V týmu je nás nyní čtrnáct a všichni kluci mají dobrou formu a snaží se. Stále zkoušíme různé varianty, nestane se, že by dvakrát po sobě hrála stejná sestava. Tahouni jsou teď samozřejmě v naší první čtyřce a pokud budou zdraví, tak nastoupí a budeme na ně opět spoléhat," uzavírá Kučera.

Přestože Démoni zatím získali pouhé tři body, své soupeře dokázali vždy potrápit dobrým výkonem. "V pátek nás nečeká nic lehkého a do Plzně jedeme s velkým respektem. Hrát se dá s každým, a i když výsledky nám moc bodů nepřinesly, tak hra není tak špatná a proti silnějším týmům se nám hraje paradoxně lépe. Pokusíme se Plzeň potrápit a pokusit se získat minimálně bod," představuje ambice Démonů Karel Kruliš.

Profil haly

Plzeň | Slavia VŠ

Více
Adresa U Borského parku 21, Plzeň
Kapacita 180 sezení / 100 stání
Vstupenky 50 Kč dospělí
Sleva pro FUTič mládež do 15ti let ZDARMA / Permanentka na sezónu 400 Kč

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.