Plná hala dohnala domácí tým ke třem bodům, když Olympik otočil nepříznivý poločasový výsledek 0:1. Hosté se dostali do vedení, když v 8. minutě Lacko prostřelil z přímého kopu vše, co mu stálo v cestě. Domácí nehráli dobře, a tak si hráči o poločasové přestávce měli co říct. Pokyn z kabiny zněl jasně – presink.

Od první minuty druhého poločasu byl Olympik jasně lepším týmem, dostával se do více šancí a tlak vyústil v branku. Tu ve 31. minutě vstřelil Gabčo a tím to vše začalo. O minutu na to si obehrál Vokoun brankáře Helasu a otočil na 2:1. Hosté si vzali time-out, ale chvilku po něm šel Koubek sám na brankáře, krásnou stahovačkou si posunul míč na pravou nohu a vstřelil do prázdné brány třetí gól. Diváci i hráči byli v laufu, neskutečné tři minuty, na které ale hosté rychle zareagovali snížením na 2:3. Přibližně čtyři minuty před koncem šli hosté do hry bez brankáře, v té ale nic nevymysleli.

Olympik tak před výbornými fanoušky zvládl tento zápas a připisuje si důležité tři body do tabulky!

Hodnocení trenéra Olympiku Pavla Šuby: „Zprvu jsme hráli jako v Jeseníku. Kluci vůbec neběhali, bylo to hodně zabrzděné. Po pauze jsme vše zjednodušili, přecházeli do útoku bez složitějších kombinací a hodně hru také oživil Koubek. Máme mladé mužstvo, musíte kluky neustále nabádat k tomu, aby zbytečně neběhali, aby šetřili síly, ale výhra nás hodně uklidní a donutí nás pracovat ještě více. Je to zkrátka válka. A kdo odevzdá víc, válku vyhraje.“

Hodnocení trenéra Helasu Jana Loupa: „Jsem hodně zklamaný. Čekal nás soupeř, kterého prostě musíme porážet. Po poločase jsme měli vést čtyři-nula a mohlo být hotovo. Jsou tam hráči, kteří nemají kvalitu, musíme vše překopat, takhle se nejde prezentovat. Čtyřikrát netrefíme prázdnou branku, katastrofa. Brankář nám pořádně nevyhodí míč, spousta věcí špatně a musíme z toho vyvodit patřičné důsledky. Olympiku mohu jen pogratulovat k zaslouženým bodům.“

SK Olympik Mělník – Helas Brno 3:2 (0:1)
Branky: 30. Gabčo (Surmaj), 31. Vokoun, 32. Koubek – 8. Lacko, 33. Mužík (Bobylev).
Hlasování HRÁČ ZÁPASU

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.