Helas se v první kole představil na půdě Vysokého Mýta, a i když vedl, nakonec prohrál v oslabené sestavě 8:3. Olympik musí v pátek zabrat a bodovat, jinak by se mohl dostat do velkých problémů. Stejně to vidí i kapitán domácích Jiří Vokoun: „Zápas s Jeseníkem jsme nezvládli podle našich představ. Chtěli jsme vyhrát, ale nohy nám trochu svazovala nervozita, což nás stálo tři body. Ve druhém kole nás čeká Brno, od kterého očekávám podobný styl hry, jako hrál Jeseník, rychlý zápas a plný soubojů. Na to se musíme připravit a využít domácí haly, která by pro nás měla být výhodou. Musíme vyhrát a získat tři body. Pokud bychom je nezískali, už na začátku sezony se dostaneme do velkých problémů.“

Hosté z Brna ale nedají určitě nic zadarmo, i když přijedou opět ve velmi oslabené sestavě, protože hráči si plní fotbalové povinnosti. Co očekává od pátečního zápasu trenér Helasu Jan Loup: „Do Mělníka by jsme za normálních okolností jeli určitě pro body. S problémy jsme ovšem poskládali sestavu už na utkání ve Vysokém Mýtě. Na zápas druhého kola 1. FUTSAL ligy budeme ještě víc oslabeni, protože nám budou chybět další hráči. Jsem sám zvědavý, jak se s utkáním poperou borci ze širšího kádru, kteří tak budou muset nastoupit místo nich. Určitě ale budeme bojovat o co nejlepší výsledek. Každý zápas začíná stavem nula-nula a míč je kulatý.“

Profil haly

Mělník | SH

Více
Adresa Pod Vrchem 3421, 27601 Mělník
Kapacita 120 sezení, 100 stání
Vstupenky 30 Kč

Další aktuality

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě
Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě 26.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Helasem Brno a FK Chrudim se v pátek nehrálo. Důvodem byly náhlé zdravotní komplikace kapitána Chrudimi Matěje Slováčka během rozcvičení.

Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol
Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol 26.04.2024

V pátek večer jsou na programu druhé zápasy semifinále. Chrudim vyráží do Brna a Plzeň do pražského Edenu se stejným cílem - vyhrát podruhé a získat mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?