Jak dlouho se připravoval Váš přestup do Plzně a byla ve hře i jiná varianta?

Měl jsem i jiné nabídky ale vzhledem k tomu, jak se vyvíjela celá situace, tak jsem se v podstatě rozhodl hned. Dá se říct že přestup se připravoval dlouho, už minulý rok jsem byl v kontaktu s trenérem Kučerou, ale nakonec jsem zůstal ve Spartě.

Těšíte se na další spolupráci z trenérem Fričem?

Určitě, podle mého je to jeden z nejlepších trenérů u nás.

Jak jste vnímal SK Interobal jako soupeře?

Znám z Plzně dost kluků, takže to bylo vyhecované. Ale nemyslím si, že nějak moc.

Na koho z kádru se nejvíce těšíte?

Poznal jsem nějaké kluky na Akademičkách a ostatní znám ze zápasů. Těším se celkově na kabinu. Uvidíme, jak si to sedne.

Interobal hraje zápasy v hale Lokomotivy na Slovanech, kde jste vloni nastoupil i v reprezentační dresu. Jaký dojem na Vás hala udělala a těšíte se na fanoušky Interobalu?

Halu na Lokádě znám dlouho, studoval jsem v Plzni 4 roky. A v hale jsem byl každý týden. Doufám, že fanouškovská kulisa bude stejná jako minulý rok, protože Plzeň má skvělé fanoušky a doufám, že jim dáme okusit finále.

Jaký je Váš osobní cíl pro novou sezónu?

Osobní cíl je minimálně zopakovat loňskou sezónu a nejlépe opět přidat něco navíc. Počítám s tím, že role v týmu se trošku změní a bude se po mě chtít daleko více než doposud. Hlavní cíl je se posunout do Áčka repre.

Kam v tabulce může posílený tým Interobalu v nové sezóně mířit?

Pro mě osobně je cíl finále a věřím že s týmem jako je v Plzni je to reálná meta.

Další aktuality

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.