Benago mohlo cestovat do Prahy, ale nakonec pojede do Brna. Trenér Zruče Beni Simitči je s tím smířený a za soupeře je rád. Za posledních pět sezon Benago s Helasem ztratilo body pouze jednou za remízu 1:1, jinak všechny duely vyhrálo.

Beni, do Brna jste původně jet nechtěl, ale do moravské metropole jezdíte celkem tradičně v play off (Tango, Rádio Krokodýl, Helas). Co říkáte na vašeho čtvrtfinálového soka?

Myslím si, že to nakonec dopadlo nejlépe pro nás. Když se podíváme do historie, tak máme s Helasem výborné výsledky. Jsou týmy, které vám nesedí, ale o Helasu to říct nemůžeme. Abych řekl pravdu, čekal jsem, že Plzeň zvládne zápas na Slavii a my bychom pak hráli se sešívanými. Přání se mi nesplnilo.

Jaké jsou výhody vašeho zápasu s Brnem?

Soupeř má velké hřiště, což se mému týmu líbí. Věřím, že splníme roli favorita. Pokud se chceme dostat do finále a válčit o mistra ligy, tak musíme čtvrtfinále a semifinále vyhrát.

Je pro vás velkou komplikací cestování do Brna?

Při vší úctě a respektu k soupeři doufám, že tam pojedeme jen jednou. Jedna cesta nás nezabije. I kdyby byly dvě, tak to není problém. Dálnice je snad už v pohodě. Cesty autobusem naopak pomáhají stmelit tým.

V čem má váš soupeř sílu?

Má dobré jednotlivce. Víme, na koho si dát pozor. V bráně chytá zkušený Šimon a hru řídí David Cupák, jeden z nejlepších hráčů ligy. Nebezpečný je i Lacko. Soupeř je ale hodně ovlivněný tréninky a fotbalovými zápasy v Rakousku. Jak říká jejich trenér Honza Loup, u nich se nikdy neví, v jakém rozpoložení a složení do zápasu půjdou.

Váš kádr je kompletní?

Snad ano. Na čtvrtfinále by se měl uzdravit i poslední marod Victor. Nevím, zda ho využiji, asi jen v krajním případě. Chci ho pošetřit na semifinále. Nebudu riskovat.

Připravujete se na play off nějak speciálně?

Vše budeme měnit. Malinko proházím sestavu. Budeme některé praktiky inovovat. Do play off půjdeme s novinkami, které trénujeme už měsíc dozadu, ale záměrně jsme je v zápasech základní části nevyužívali. Během reprezentační přestávky vše vypilujeme, i když nám bude chybět Michal Belej. V play off budou rozhodovat maličkosti?

Komu dalšímu věříte, že postoupí do semifinále?

Samozřejmě Chrudimi, a měly by postoupit také Interobal Plzeň a Gardenline Litoměřice, pokud využijí domácího prostředí. Myslím si, že v těchto sériích může postoupit kdokoliv. Pořád říkám, že postoupí ten, kdo vyhraje první zápas.

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.