Dnes jste vyhráli utkání v Plzni. Mohl bys nám ho zhodnotit? Vnímal tým ty spekulace, které kolovaly kolem tohoto utkání na internetu, že se Benago chystá utkání Plzni pustit?

Slyšel jsem o tom, že mnoho lidí říká, že Plzni toto utkání pustíme a že jim darujeme body. Byl to těžký zápas, ale my jsme se snažili celou dobu a v určitých pasážích hry jsme měli smůlu, ale poté jsme ukázali, že jsme Benago!

Jak se vůbec v této sezóně cítíš? Muselo to být poměrně hektické, když jsi byl nejdříve v Kosovu a teď zase v Čechách.

Ano, bylo to těžké hlavně kvůli UEFA Cupu. To opravdu není lehké, protože člověk jde do jiné země a musí si zvykat na nové spoluhráče i jiné publikum. A pak zase není jednoduché se vrátit do Čech a hrát opět s jinými hráči. Ale teď se cítím dobře, i proto že Česko je mým druhým domovem.

Takže jak tě slyším, na Prahu a Česko sis zvykl.

Ano, Praha je mým druhým domovem. Už zde bydlím 5 let a jsem tu moc šťastný, navíc máme v týmu dobrou partu a náš kouč mi zde nahrazuje rodinu. Všechno je tak v pořádku a já zde mám svůj druhý domov a i svoji druhou rodinu.

Takže mezihráčské vztahy v kabině Benaga jsou dobré? Kdo jsou tvoji nejlepší kamarádi v Benagu?

Ano, vztahy mezi sebou v týmu máme perfektní. Moji nejlepší přátelé, se kterými trávím všechen svůj volný čas, jsou Diego Fogaca a také Marcel Rodek, který je také velmi dobrý kamarád. Ale nejvíce jsem s Diegem, protože spolu i bydlíme.

Vím, že jsi muslim. Piješ ale české pivo? A chodíš v Praze rád na party?

Ano, jsem muslim, ale české pivo mám moc rád a myslím si, že je jedno z nejlepších na světě. Občas si tedy na pivo rád zajdu, ale na party nechodím moc často.

Jak v současnosti vnímáš tým Benaga ve srovnání s minulým rokem? Jste silnější než minulý rok?

Podle mého názoru máme tento rok ten nejsilnější tým, co v Benagu zatím byl. Hráči jsou zde dobří a teď navíc přišel Saul, který patří k nejlepším hráčům světa a hrál v mnoha dobrých týmech. Takže si myslím, že nyní je ten tým perfektní a doufám, že letos budeme mistry.

Máte na to ale dostatek hráčů? Minulý rok po finále mnoho lidí tvrdilo, že Benago finále ztratilo zejména kvůli tomu, že jeho kádr nebyl moc široký.

Ano, to je pravda. Minulý rok jsme měli v týmu i mnoho zranění a také si myslím, že jsme prohráli ve finále i proto, že jsme neměli v kádru tolik hráčů, ale tento rok jich máme dostatek. Myslím si, že tento rok už ale budeme mistry a ukážeme všem, že jsme se z minulé sezóny poučili.

Už myslíš na playoff? Například proti komu bys nechtěl nebo naopak chtěl nastoupit ve čtvrtfinále…

Ano, přemýšlíme o tom. Já osobně určitě nechci hrát proti Vysokému Mýtu, protože oni nehrají futsal, ale spíše praktikují antifutsal. Takže nechci hrát proti Vysokému Mýtu, ale u ostatních týmů je mi to jedno.

Teď máš před sebou víkend. Jak většinou trávíš svůj volný čas?

Většinou jsem s přáteli chodíme na procházky do města a na kafe. Hodně chodíme po Praze, protože to město je úžasné a pak to spojíme s návštěvou nějaké kavárny.

Další aktuality

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.