Diego, minulý rok jsme s tebou udělali první rozhovor, a řekl jsi, že by jsi rád v Benagu příští sezónu pokračoval. To se stalo, a jsi nyní se svým rozhodnutím spokojený nebo ho lituješ?

Jasně, jsem tu absolutně spokojen, a z Benaga bych se jednoho dne přesunul pouze, kdybych dostal příležitost hrát v nějaké větší lize.

První část sezóny nedopadla dle našich očekávání, pár hráčů včetně trenéra tu chybělo. Co nám o tom můžeš říct?

Tuhle situaci nikdo nečekal, bylo to hodně obtížné bez pár hráčů a samozřejmě bez našeho velitele Beniho, ale nyní už jsme všichni spolu a silnější než kdy předtím.

Je nyní v týmu lepší situace?

Jasně, určitě.


Slyšeli jsme že jsi měl na konci loňského roku nějaké nabídky ze Španělska? Je to pravda, a co se stalo?


Je to pravda. Byl jsem skoro pryč z Benaga, ale nakonec se to nestalo. Chtěl bych poděkovat svému trenérovi, že chápal a chápe mojí situaci a nechal by mě přestoupit, protože by to byla pro moji kariéru skvělá příležitost.


Před pár dny jste hráli proti Era Packu v zápase který skončil 3-3, a podle trenérových slov byl velmi spokojený zápasem a výkony všech hráčů. Jak jsi ty tento zápas viděl?

Je pro mě obtížné, abych něco o tomhle zápase řekl, protože vím, že remíza s Era Packem u nich doma je pro každého dobrý, ale na druhou stranu jsme věděli, že jsme se mohli domů vrátit se 3 body. Jsem také spokojený s celým týmem, a jsem pyšný, že jsme si všichni vzájemně pomohli. To bylo pro mě nejvíc podstatné že jsme ukázali týmový duch.


Liga už pomalu končí a play off začne, jaký je plán?

Myslím si, že hráči do Benaga přicházejí kvůli tomu, aby byli mistři. Se mnou to je taky tak, je to náš plán a pracujeme na tom tvrdě, abychom toho docílili. 

Co chceš vzkázat fanouškům?

Chtěl bych jim všem poděkovat, aby v náš pokračovali věřit, protože na hřišti vždycky dáme maximum. "Vamos Benago!"

Další aktuality

Denis Jiří Kočovský: Nejvíc mi fandí děda v Březnici
Denis Jiří Kočovský: Nejvíc mi fandí děda v Březnici 08.05.2024

Premiéra v základní sestavě A-týmu přišla pro slávistického juniorského mistra Denise Jiřího Kočovského ve třetím semifinále proti mistrovské Plzni. Na nervozitu neměl mladý futsalista příliš času, odvedl spolehlivý výkon a završil tak úspěšnou sezonu, před kterou do Edenu přišel ze Sparty.

Vincenzo: Finále je prostě finále
Vincenzo: Finále je prostě finále 07.05.2024

Brazilec Vincenzo sehrál v semifinálové sérii Chrudimi proti Helasu jednu z klíčových rolí. Vstřelil hattrick, přidal další dvě branky, z nichž jedna přišl v závěrečném zápase v důležitý moment. Klub s dvacetiletým futsalistou přinesl předfinálový rozhovor.

Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru
Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru 02.05.2024

Kapitán slávistické mistrovské juniorky Filip Klaban proletěl přechodem do áčka tak, že si to sotva stačil uvědomit. Po zapojení do tréninku přišly i starty v základu semifinálové série proti Plzni a nakonec také branka do sítě mistrovského týmu.