Tomáši, v Benagu už hraješ nějaký ten pátek. Jak jste si zvykl na tým a celkově na hru zručského celku?

Do Benaga není těžké zapadnout, je tady vše na profesionální úrovni, což mi to ulehčilo. Co se týká hry, tak je radost hrát s hráči, kteří tu jsou. To samé se dá říct o stylu Benaga, který spočívá v aktivní obraně a střílení gólů, to musí zákonitě bavit každého hráče.

Jak na vás působili „vánoční“ změny v kádru?

To my jako hráči nijak neovlivníme, snad jen výkony, které podáváme. Na trenérovi s vedením je pak poskládat tým, o kterém budou vědět, že muže dosáhnout na titul. Samozřejmě jsem byl překvapen, že skončil Michal Kovács, ale s tím se nedá nic dělat. Zda byly změny v kádru prospěšné, tak to uvidíme především v play off.

Trenér Beni Simitči na vás staví defenzívu. Vnímáte jeho podporu?

Určitě. Jsem rád, že mám od trenéra důvěru, protože ta je pro každého hráče důležitá a každý je rád, když jí může cítit. Myslím si, že to trenérovi i oplácím, protože když jsem na hřišti, moc gólů nedostáváme, a přispívám i body, které udělám.

Letos těch vašich asistencí (11) není zase tolik jako loni. Čím si to vysvětlujete?

Jak jste již uvedl, v Benagu mám více defenzivních úkolů než v Plzni, což je jeden z hlavních důvodů. Dalším důvodem je větší vyrovnanost ligy a také to, že tady každý z hráčů dokáže připravit pro spoluhráče šanci.

Pokusíte se ještě předhonit vašeho parťáka Michala Beleje, který jich má osmnáct?

Pokusím se, budu mu nahrávat, aby dával jen góly a já měl asistence. (smích) Ne vážně. V první řadě se snažím hrát co nejlépe a samozřejmě i bodovat, a jestli se mi povede „Beliho“ předhonit nebo ne, tak nad tím nepřemýšlím.

V předposledním hraném kole v Hodoníně jste se střelecky ukázal. Dal jste hattrick. Jak moc vás to nakoplo do dalších zápasů?

Byl to můj první hattrick v lize, takže jsem rád, že jsem konečně nějaký gól i dal. Bylo by super se střelecky prosazovat více a určitě by to pomohlo nejen mě. A zda mě to nakoplo, uvidíme v dalších zápasech.

Poslední duel byl pro Benago nepovedený. Kde jste viděl vy hlavní příčinu domácí remízy 5:5 s Vysokým Mýtem?

Poslední zápas jsme nezvládli hned z několika důvodů. Těmi největšími byl bohužel důraz a proměňování šancí, trochu nás ovlivnila i dvě vážná zranění ze začátku zápasu.

V pátek vás čeká velká bitva v Chrudimi. Jak je váš tým připraven?

Na začátku týdne jsme měli video, na trénincích tvrdě pracujeme, a především pilujeme obranou fázi a standardní situace, které mohou zápas rozhodnout. Hlavní je to, že co jsme si z celého týdne vzali, musíme přenést do zápasu, pak můžeme říci, že jsme připraveni.

Myslíte si, že máte šanci vyhrát?

Šance je vždy, zápas začíná za stavu nula-nula. V první řadě musíme zapomenout na poslední utkání s Mýtem a vyvarovat se hloupých chyb, které nás mohou stát zápas, a pokud každý z nás odevzdá maximum a obětuje se pro tým, tak můžeme pomýšlet na dobrý výsledek.

Jak vy osobně vnímáte bitvy s Chrudimí. Jste více nahecovaný?

Do zápasu s Chrudimí jdu jako do každého jiného zápasu, tedy namotivovaný, s chutí, s cílem podat co nejlepší výkon a samozřejmě zvítězit.

Další aktuality

Denis Jiří Kočovský: Nejvíc mi fandí děda v Březnici
Denis Jiří Kočovský: Nejvíc mi fandí děda v Březnici 08.05.2024

Premiéra v základní sestavě A-týmu přišla pro slávistického juniorského mistra Denise Jiřího Kočovského ve třetím semifinále proti mistrovské Plzni. Na nervozitu neměl mladý futsalista příliš času, odvedl spolehlivý výkon a završil tak úspěšnou sezonu, před kterou do Edenu přišel ze Sparty.

Vincenzo: Finále je prostě finále
Vincenzo: Finále je prostě finále 07.05.2024

Brazilec Vincenzo sehrál v semifinálové sérii Chrudimi proti Helasu jednu z klíčových rolí. Vstřelil hattrick, přidal další dvě branky, z nichž jedna přišl v závěrečném zápase v důležitý moment. Klub s dvacetiletým futsalistou přinesl předfinálový rozhovor.

Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru
Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru 02.05.2024

Kapitán slávistické mistrovské juniorky Filip Klaban proletěl přechodem do áčka tak, že si to sotva stačil uvědomit. Po zapojení do tréninku přišly i starty v základu semifinálové série proti Plzni a nakonec také branka do sítě mistrovského týmu.