Pane předsedo, v lize se momentálně řeší dva zápasy. Litoměřice – Třinec a Plzeň – Vysoké Mýto. Jak k těmto zápasů přistupuje Subkomise rozhodčích?

Subkomise rozhodčích se bude výkony rozhodčích v těchto, ale i některých dalších zápasech 14. kola CHFL zabývat na sém nejbližším zasedání. To je plánováno na 25. ledna 2017. Zvažoval jsem mimořádné přesunutí termínu na tento týden, ale k vzhledem k tomu, že by se komise nesešla kompletní, rozhodl jsem se ponechat v platnosti původní termín. Nicméně někteří rozhodčí až do projednání nebudou delegováni k utkáním nejvyšší soutěže.

V Litoměřicích si hosté stěžovali po neuznání, podle mého, jasného gólu. Viděl jste tu situaci?

Situaci jsem již z videozáznamu viděl a mám na rozhodnutí rozhodčího svůj názor. Nebylo by ovšem fér, aby byl můj osobní názor chápán jako názor celé Subkomise rozhodčích, proto vás žádám o trpělivost. Je také nutné komunikovat se samotnými rozhodčími a delegáty a dát i jim prostor k jejich vyjádření. S oficiálními závěry z jednání subkomise bude veřejnost informována prostřednictvím zápisu.

Překvapilo vás, že takovou chybu udělal paradoxně Rozhodčí roku 2016 Jiří Lasch?

Chybují všichni rozhodčí, od toho je žádný titul neochrání. Dalo by se uvést mnoho příkladů z nejrůznějších sportů. Jednou z priorit subkomise je snížit počet špatných rozhodnutí rozhodčích, ale obávám se, že úplně se jim nevyhneme nikdy.

Řešíte i jiné situace v tomto utkání?

Budeme řešit nejenom jiné situace, ale i komplexní pojetí zápasu ze strany rozhodčích.

V Plzni se zase snesla velká kritika Nejzbachu na sudího Vomastka. Je to již několikátý případ ve spojení sudího Vomastka a Plzně. Jak tohle budete řešit?

Obdobně jako v případě zápasu Litoměřice – Třinec, tedy zhlédnutím záznamu utkání a projednáním výkonu rozhodčích na zasedání subkomise.

Nebylo by lepší v případě pana Vomastka nenasazovat ho na zápasy Plzně, když o sobě veřejně hlásá, že je velký fanoušek tohoto města, byť v jiném sportu?

Tato věc nemůže mít na výkon žádného rozhodčího vliv. Pokud mít bude, neměl by být na listině rozhodčích.

Je možné, že se rozhodčím dodatečně sníží známky či budou nějak potrestáni?

Ano, tato možnost tu je. Všichni jistě již zaznamenali, že Subkomise rozhodčích k tomuto kroku v tomto ročníku po shlédnutí videozáznamů přistoupila již několikrát. Stejně tak ovšem subkomise může revidovat známku udělenou delegátem utkání směrem nahoru. I tento případ již nastal. V tuto chvíli nechci předjímat, jaká rozhodnutí subkomise přijme, a ještě jednou vás i celou futsalovou veřejnost žádám o několik dní strpení.

Další aktuality

Denis Jiří Kočovský: Nejvíc mi fandí děda v Březnici
Denis Jiří Kočovský: Nejvíc mi fandí děda v Březnici 08.05.2024

Premiéra v základní sestavě A-týmu přišla pro slávistického juniorského mistra Denise Jiřího Kočovského ve třetím semifinále proti mistrovské Plzni. Na nervozitu neměl mladý futsalista příliš času, odvedl spolehlivý výkon a završil tak úspěšnou sezonu, před kterou do Edenu přišel ze Sparty.

Vincenzo: Finále je prostě finále
Vincenzo: Finále je prostě finále 07.05.2024

Brazilec Vincenzo sehrál v semifinálové sérii Chrudimi proti Helasu jednu z klíčových rolí. Vstřelil hattrick, přidal další dvě branky, z nichž jedna přišl v závěrečném zápase v důležitý moment. Klub s dvacetiletým futsalistou přinesl předfinálový rozhovor.

Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru
Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru 02.05.2024

Kapitán slávistické mistrovské juniorky Filip Klaban proletěl přechodem do áčka tak, že si to sotva stačil uvědomit. Po zapojení do tréninku přišly i starty v základu semifinálové série proti Plzni a nakonec také branka do sítě mistrovského týmu.