Význam utkání za všechny vyjádřil Jan Homola: „Derby pražských S je největší zápas, který ve sportu obecně můžete hrát. Zápas vás vždy úplně pohltí, takže se na něj velice těším. Doufám, že přijde hodně slávistický fanoušků a vytvoří neopakovatelnou atmosféru.“

Stejně tak se o derby vyjadřuje i kapitán Tomáš Matějka: „Mladším hráčům vždy říkám, aby si každý takový zápas užili, protože je to pro nás futsalisty svátek. Každý v sobě najde ještě další energii a sílu, aby ji do takového zápasu vložil.“

Na rozdíl od fotbalu není futsalové derby zatím soubojem o čelo tabulky. Domácí Sparta je na desátém místě se třinácti body, Slavia klesla na šestou příčku a má před svým největším rivalem šestibodový náskok.

Sparťanský trenér David Frič věří, že domácí prostředí bude hrát svoji roli. „Budeme hrát stejně jako jakýkoliv jiný zápas, jen s větším nasazením. Věřím, že nám pomůže domácí prostředí a budeme minimálně bodovat.“ Navíc se může spolehnout na novou posilu – Sparta angažovala Michala Kovácse z Benaga. Je to svým způsobem kuriozita, protože Kovács nastoupil proti červenobílým v sobotu a dokonce vstřelil jednu z branek Zruče.

Slávistický trenér Martin Brychta mohl alespoň sám sebe škrtnout z marodky, kvůli viróze chyběl na výše zmiňovaném utkání proti Benagu. Do hry se po odpykání trestu za žluté karty vrátí také Ondřej Míča, s ostatními marody to však bude složitější. Proti Benagu chyběl Jiří Novotný, k dispozici nebyl také Michel Melo, utkání nedohrál kapitán Tomáš Matějka, Petr Oliva hraje s bandáží zlomeného palce, někteří další hráči bojují s virózou.

Utkání vysílá přímým přenosem ČT Sport, slávisté ale budou mnohem raději, pokud je fanoušci podpoří přímo v hale! Výkop je ve čtvrtek v 18:00!

Další aktuality

První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru!
První finále rozhodl Kaká, Plzeň má první důležitou výhru! 14.05.2024

Úřadující mistr Interobal Plzeň se ujal vedení ve finálové sérii! V Heřmanově Městci sice dvakrát s Chrudimí prohrával, ale dokázal dvakrát vyrovnat. Šedesát sedm vteřin před koncem rozhodl o prvním důležitém bodu svým druhým gólem Kaká. Vincenzo v dramatickém závěru trefil tyčku. Série pokračuje v pátek v Plzni.

Futsalisté, vyberte nejlepšího cizince 1. Futsal ligy 2023/2024
Futsalisté, vyberte nejlepšího cizince 1. Futsal ligy 2023/2024 13.05.2024

Hlasování v anketě Nejlepší zahraniční hráč 1. Futsal ligy 2023/2024 bylo spuštěno. Nejlepšího cizince můžete vybírat do nedělních 20 hodin. Vůbec prvním vítězem této ankety byl v sezoně 2024/2015 Azem Brahimi z Benaga Zruč nad Sázavou. 

Z kabiny před úterním finále: Je tu vrchol sezony!
Z kabiny před úterním finále: Je tu vrchol sezony! 13.05.2024

V úterý v 19 hodin v Heřmanově Městci začíná letošní finálová série, ve které počtvrté za sebou poměří síly o zlato FK Chrudim a Interobal Plzeň. Co zaznělo před prvním duelem z kabin?