Michale, tento týden jste přestoupil do Sparty. Co vás přimělo změnit klub?

Rozhodl jsem se tak po vzájemné dohodě s Benim Simitči. Nestíhal jsem všechny tréninky kvůli práci, proto jsme se dohodli, že změním klub a půjdu do Sparty.

Co očekáváte od angažmá ve Spartě, která hraje momentálně o záchranu?

Já bych neřekl, že hraje o záchranu. Spíše bych řekl, že bojuje o play off. Samozřejmě, musí se dívat i na záchranu. Jednoznačně chceme se Spartou do play off. Tým není špatný, akorát se ještě nedostavily výsledky.

Ve čtvrtek si poprvé v kariéře zahrajete derby pražských „S“. Těšíte na něj?

Asi normálně. Zrovna mám se Slavií dvojí derby. Hrál jsem proti ní v sobotu za Benago a ve čtvrtek mě to čeká za Spartu.

Na derby jste se připravil dobře. Slavii jste dal v sobotu gól. Ve čtvrtek by to bylo ještě lepší, souhlasíte?

Ano, ve čtvrtek je to důležitější.

Jak jste si užil poslední zápas za Benago, který jste na Slavii vyhráli 7:4?

Hrálo se mi dobře. V týmu máme zkušené hráče. Akorát bylo utkání trochu divné, protože se hrálo po Vánocích. Benago ukázalo svou kvalitu. Slavii zase chybělo pár hráčů. Duel byl jednoznačný, i když výsledek jednoznačně nevypadá.

Další aktuality

Denis Jiří Kočovský: Nejvíc mi fandí děda v Březnici
Denis Jiří Kočovský: Nejvíc mi fandí děda v Březnici 08.05.2024

Premiéra v základní sestavě A-týmu přišla pro slávistického juniorského mistra Denise Jiřího Kočovského ve třetím semifinále proti mistrovské Plzni. Na nervozitu neměl mladý futsalista příliš času, odvedl spolehlivý výkon a završil tak úspěšnou sezonu, před kterou do Edenu přišel ze Sparty.

Vincenzo: Finále je prostě finále
Vincenzo: Finále je prostě finále 07.05.2024

Brazilec Vincenzo sehrál v semifinálové sérii Chrudimi proti Helasu jednu z klíčových rolí. Vstřelil hattrick, přidal další dvě branky, z nichž jedna přišl v závěrečném zápase v důležitý moment. Klub s dvacetiletým futsalistou přinesl předfinálový rozhovor.

Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru
Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru 02.05.2024

Kapitán slávistické mistrovské juniorky Filip Klaban proletěl přechodem do áčka tak, že si to sotva stačil uvědomit. Po zapojení do tréninku přišly i starty v základu semifinálové série proti Plzni a nakonec také branka do sítě mistrovského týmu.