Igore, dříve jsme tě mohli vídat na palubovce, ale poslední zápasy pomáháš týmu v roli asistenta, jaká je vlastně situace?

Ano je to tak. U týmu skončil Honza Horáček a Frigo (David Frič, pozn. redakce) potřeboval člověka, který by mu pomohl s vedením týmu. Pobavili jsme se o tom, co by ode mne potřeboval, slovo dalo slovo a spolupráce byla na světě.

Je to velká změna pro tebe osobně? Z hráče před lavičku?

Samozřejmě je to změna, nebudu lhát. Je to obrovský rozdíl, člověk má najednou víc povinností, řeší mnoho věcí, na které jako hráč nemusel myslet.

Jak vnímáš uplynulou půlku sezony?

Naše půlka sezony není vůbec dobrá. Určitě zaostáváme za očekáváním, ale věřím, že se to zlepší, a že budeme v novém roce stoupat tabulkou.

Máš za sebou bohatou kariéru, hrál si u nás i na Slovensku, na co rád vzpomínáš?

Ano to je pravda, kariéra byla fajn. Velmi rád vzpomínám na moje působení v Eco Investment, jediná chybička byla, že jsme to nedotáhli do celkového vítězství. Dále samozřejmě moje začátky v Bánské Bystrici byly úžasné. Vytvořila se výborná parta lidí a jsem velmi rád, že to začalo v Bystrici opět futsalově žít i díky velkým nadšencům tohoto krásného sportu.

A nějaký moment za tvého působení ve Spartě?

Krásný moment ve Spartě je pro mě osobně účast v semifinále. Věřím, že se to minimálně zopakuje i v pozici asistenta.

Máme za sebou poslední zápas roku, dolehne na tebe teď vánoční atmosféra?

Samozřejmě, že na mě dolehnou vánoční svátky. Je to čas, který se snažím trávit v kruhu rodiny a pořádně si oddychnout, užít si pokoje a klidu.

Máš dvě ratolesti, už je Ježíšek připravený?

Ano, všechno už je připravené.

Co bys vzkázal fanouškům před vánoční pauzou?

Určitě bych jim chtěl popřát pokojné a klidné vánoční svátky.

Další aktuality

Denis Jiří Kočovský: Nejvíc mi fandí děda v Březnici
Denis Jiří Kočovský: Nejvíc mi fandí děda v Březnici 08.05.2024

Premiéra v základní sestavě A-týmu přišla pro slávistického juniorského mistra Denise Jiřího Kočovského ve třetím semifinále proti mistrovské Plzni. Na nervozitu neměl mladý futsalista příliš času, odvedl spolehlivý výkon a završil tak úspěšnou sezonu, před kterou do Edenu přišel ze Sparty.

Vincenzo: Finále je prostě finále
Vincenzo: Finále je prostě finále 07.05.2024

Brazilec Vincenzo sehrál v semifinálové sérii Chrudimi proti Helasu jednu z klíčových rolí. Vstřelil hattrick, přidal další dvě branky, z nichž jedna přišl v závěrečném zápase v důležitý moment. Klub s dvacetiletým futsalistou přinesl předfinálový rozhovor.

Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru
Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru 02.05.2024

Kapitán slávistické mistrovské juniorky Filip Klaban proletěl přechodem do áčka tak, že si to sotva stačil uvědomit. Po zapojení do tréninku přišly i starty v základu semifinálové série proti Plzni a nakonec také branka do sítě mistrovského týmu.