Sparta sehraje druhé utkání v rychlém sledu. V pondělí porazila Hradec Králové v dohrávce 10. kola 7:1 a částečně tak odrazila své sestupové ohrožení. Nicméně Pražané potřebují sbírat body i nadále. Nejlépe hned ve středu proti Gardenline. „Naším jednoznačným cílem je vítězství,“ řekl sparťanský hrdina pondělního zápasu Miroslav Rott.

Jenže i Rott si uvědomuje sílu Litoměřic: „Soupeř je individuálně výborný. Brazilci jsou silní na míči a umí jeden na jednoho. Gardenline je vyspělý tým, který dobře brání. Bude těžké se prosadit. Víme, jak na ně hrát. Klíčem bude hrát zodpovědně zezadu a nedostávat branky, protože jich moc nedáváme.“ Stihne se Sparta vůbec na středečního soupeře připravit? „Taktiku si připravíme během úterý. Do pondělí jsme měli v hlavách hlavně Hradec Králové. Zápas jsme zvládli a od úterý se začneme připravovat na Litoměřice,“ dodal sparťanský futsalista.

Naopak domácí Litoměřice jsou po reprezentační přestávce odpočatí a brankář Johan Vavrek si dokonce odbyl svou premiéru v reprezentaci. Zda ho to psychicky posílí, uvidíme ve středu.

Litoměřice po šňůře vítězství narazily až v 11. kole, kdy prohrály ve Vysokém Mýtě 2:7. Své páté místo by tak chtěly ve středu vylepšit. V našlapané tabulce je však Sparta jen tři body za nimi. Můžeme se tedy těšit na parádní bitvu. „Středeční televizní zápas samozřejmě chceme vyhrát a rozloučit se v tomto roce s našimi výbornými fanoušky. Ale respektujeme sílu soupeře, kterému se sice momentálně moc nedaří, ale určitě ještě neřekl v této sezóně poslední slovo,“ upozornil trenér Gardenline Vlastimil Bartošek, který k utkání dodal: „Nám se pomalu uzdravují zranění hráči a víme z Mýta, že bez bojovnosti a osobního sebeobětování pro mužstvo to nepůjde.“

Tak se nechme překvapit, kdo středeční televizní bitvu vyhraje. Mírným favoritem jsou Litoměřice, které požene plná lovosická hala. Pokud do ní nedorazíte, pusťte si v 19.05 hodin ČT Sport!

Profil haly

Lovosice | Chemik

Více
Adresa U stadionu 1022, 410 02 Lovosice
Kapacita 700 sezení / 100 stání
Vstupenky 30 Kč dospělí
Sleva pro FUTič mládež do 15ti let zdarma

Další aktuality

Známe termíny finále, začíná se v úterý 14. května v Chrudimi
Známe termíny finále, začíná se v úterý 14. května v Chrudimi 07.05.2024

Počtvrté bude mít finále play off 1. Futsal ligy stejné složení - vítěz základní části FK Chrudim vyzve úřadujícího mistra Interobal Plzeň. Série začne v úterý 14. května v Heřmanově Městci. Nového či staronového mistra poznáme nejpozději o dvanáct dnů později.

Chrudim vyhrála nad Helasem i potřetí a postoupila do finále!
Chrudim vyhrála nad Helasem i potřetí a postoupila do finále! 03.05.2024

FK Chrudim porazila ve třetím zápase Helas 7:2 a postoupila do finále, ve kterém vyzve Interobal Plzeň. David Drozd v zápase vstřelil 250. branku a vstoupil do Klubu 250. Sedmou branku domácích vstřelil legendární Roman Mareš. Výsledek série znamená, že bronzové medaile získala Slavia.

Z kabiny: Udělá Chrudim v pátek poslední krok do finále?
Z kabiny: Udělá Chrudim v pátek poslední krok do finále? 03.05.2024

V pátek večer může Chrudim dokončit dobře rozdělanou práci a po dvou výhrách 6:0 postoupit do finále, kam se již dostal loňský mistr Interobal Plzeň. Helas se ale nevzdává a bude chtít sérii prodloužit. Co zaznělo z kabin?