Trenér Božovič začal svou trenérskou kariéru ve známém srbském klubu Ekonomac Kragujevac, který vedl deset let v období 2004 - 2014. S ním se stal pětkrát vítězem srbské ligy a dvakrát vyhrál národní pohár. Pětkrát vedl Ekonomac v UEFA Futsal Cupu až do Elite Round. Do Final Four Ekonomacu zavřeli dveře postupně hráči týmů jako Benfica Lisabon, Kairat Almaty, Dynamo Moskva, Inter Movistar, tedy kolektivy těch nejzvučnějších jmen. V následujícím období pak vedl makedonský klub Zelezarec Skoplje, se kterým vyhrál dva ligové tituly v Makedonii a tým opět dovedl do Elite Round v UEFA Futsal Cupu, kde byla nad jeho síly italská Pescara. Od roku 2016 vede Ivan Božovič také národní mužstvo Makedonie.

Dosavadní trenér Nenad Veljkovič bude ve Slavii dále pokračovat v pozici asistenta a rád by oživil svojí hráčskou kariéru.

Předseda klubu Daniel Kolman řekl: "Ivan Božovič přijde k týmu na základě doporučení a aktivity dosavadního trenéra Nenada Veljkoviče. Tolik na vysvětlenou, aby nevznikl dojem, že jsme Nenada vyhazovali, nebo odvolávali. Není tomu tak. Naopak konstatuji, že s trenérskou prací trenéra Veljkoviče jsme byli velmi spokojeni. Provedli jsme poměrně hlubokou analýzu uplynulé sezony a oceňuji jeho sebekritiku a sebereflexi. Po sportovní stránce jsme viděli jasný progres v naší hře a změnu herního projevu k moderním futsalovým herním systémům, na což bude Ivan Božovič jednoznačně navazovat. Nad konečným šestým místem nijak neběduji, chápu a realisticky přijímám, že hráčsky jsme oslabili, oproti stříbrné sezóně, a herně jsme šli jinou, novou cestou, která potřebuje svůj čas. Nenad se bude s týmem připravovat jako hráč, který se z pozice asistenta trenéra bude podílet i na tréninkovém procesu."

Se zásadní změnou na postu trenéra se dají očekávat i další změny v realizačním týmu a hráčském kádru. K tomuto tématu Daniel Kolman pokračuje: "S trenéry jsme dali dohromady každodenní tréninkový proces, do kterého zahrnuji i specializované kondiční tréninky, tréninky brankářů, nebo regeneraci. A trenéři samozřejmě pracují i na ideálním složení hráčského kádru. Určitě se zaměříme na to přivést především hráče, které trenéři znají, jak po sportovní, tak charakterové a zdravotní stránce. Chceme postavit silný a vnitřně zdravý tým s touhou vítězit a odevzdat pro klub maximum."

Další aktuality

V pátek v Plzni futsalový dvojzápas
V pátek v Plzni futsalový dvojzápas 07.02.2024

V Plzni připravili pro fanoušky futsalu pod dvou letech znovu zajímavou akci - v pátek večer bude k vidění futsalový dvojzápas. Před utkáním Interobalu s Libercem odehraje druholigový duel Jerigo se Spartou.

Denys Sandeckyi přestupuje ze Slavie do Rakouska
Denys Sandeckyi přestupuje ze Slavie do Rakouska 06.02.2024

Ukrajinský futsalista Denys Sandetskyj, který se během této sezony vypracoval na stálého člena základní sestavy, přestupuje ze Slavie do rakouského ASKO FC Diamant Linz.

Futsal umí pomáhat, charita v Plzni vynesla vysokou částku
Futsal umí pomáhat, charita v Plzni vynesla vysokou částku 17.01.2024

Přes osmdesát tisíc korun (celkem 81.500 Kč) se podařilo vybrat v rámci prosincové charitativní dražby, kterou uspořádal Interobal Plzeň, aby podpořil svého dlouholetého fanouška Ondru Kaase a nadaci Dobré víly, která podporuje dětské domovy. K akci se připojila také kabina pondělního soupeře ze Slavie.