Prosíme fanoušky, kteří mají možnost dostat se k hale pěšky, případně mohou využít městskou hromadnou dopravu, aby tak učinili vzhledem k dopravní situaci kolem haly a omezenému množství parkovacích míst. Aréna Sparta na Podvinném mlýně bude otevřena hodinu před úvodním výkopem, tedy v 19:30 hodin. Upozorňujeme příznivce obou táborů, že budou u vstupu prováděny důkladné osobní prohlídky. Zakázána vnášet je jakákoliv pyrotechnika, zbraně, alkohol, omamné látky…

Jako překvapení jsme pro vás přichystali autogramiádu patrona čtvrtfinálové série a legendy fotbalové Sparty Praha, Jaromíra Blažka, která proběhne během přestávky mezi prvním a druhým poločasem pátečního utkání! Dále také diváci, kteří si zakoupí lístek na zápas, dostanou v bufetu při předložení vstupenky pivo zdarma!

„Neřešíme, jestli hrajeme se Slavií, s Nejzbachem nebo s někým jiným. V play off jména soupeřů nejsou důležitá. Nejdůležitější jsou tři vítězství v každé sérii, tedy tři výhry ve čtvrtfinále, tři v semifinále a tři ve finále. To je pro nás podstatné. S kým budeme hrát, to podstatné není, protože porazit chceme každého,“ uvedl před startem play off trenér Sparty Beni Simitči.

Spartu čeká ve čtvrtfinále Slavia. „Určitě máme před Slavií velký respekt, i vzhledem k tomu, že nás ve své hale porazila. U nás jsme ale vyhráli vyšším rozdílem, i když ze zápasu nakonec body nemáme. Samozřejmě ale přijímáme roli favorita této série, jelikož jsme jedním z favoritů celé soutěže. Nic jiného, než potvrdit tuto roli ve všech zápasech, které nás čekají, nám nezbývá,“ uvědomuje si Beni Simitči.

Na konci základní části trápila Spartu četná zranění. Jak to s kádrem vypadá před prvním duelem čtvrtfinále? „Do prvních dvou zápasů půjdeme určitě bez Azema Brahimiho, který si musí odpykat ještě dva, z celkových tří zápasů, které dostal jako trest za nakopnutí Felipeho. I když je trochu k zamyšlení, že dostal stejný trest jako Felipe, který mu to oplatil. S tím se ale musíme smířit a poprat se s tím. Je jisté, že do třetího zápasu proti Slavii už nastoupí. Kromě něj bychom měli jít do čtvrtfinále v kompletní sestavě, včetně brankáře Ondřeje Vahaly, jehož zraněný kotník se léčí snad nejlépe, jak může, i včetně Davida Cupáka, který nedohrál zápas posledního kola základní části s Teplicemi či Marcela, kterého trápil lýtkový sval a Amadea,“ objasnil situaci kouč Sparty.

„Na páteční zápas se hodně těším. Je to první zápas play off a dá se říct, že začíná úplně jiná část sezony. My se na play off už delší dobu připravujeme a věřím, že sérii se Slavií díky tomu rychle zvládneme. Utkání v základní části hrané v Edenu jsme sice prohráli, ale bylo to vyrovnané střetnutí. My jsme tam v prvním poločase zahodili šance a Slavia na konci zápasu při power play výsledek otočila. V pátek ale hrajeme doma, jsme v roli favorita a budeme chtít určitě vyhrát,“ zdůraznil sparťanský David Cupák. Ačkoliv je Brňanem, je pro něj derby výjimečné. „Na futsalovém derby v Edenu, které bylo mým prvním, byla plná hala. Věřím, že tomu tak bude i v naší aréně, protože i když jsem z Brna, tak derby prožívám a je pro mě ctí hrát takový zápas.“

Trenér Slavie Praha Nenad Veljkovič před prvním zápasem série řekl: „Na derby mají všichni hráči o motivaci postaráno, navíc, když se hraje play off. Budeme maximálně koncentrovaní, nálada je v kabině dobrá a bojovná. Věřím, že budou plné haly nejenom v Edenu, ale i na Spartě. Sparta je favoritem, ale my budeme bojovat, jak nejvíc to půjde. Přichází vrchol sezóny, těšíme se na něj.“

Profil haly

Praha | UNYP

Více
Adresa Podvinný mlýn 2131/11, 190 00 Praha 9-Libeň
Kapacita 1100 sezení / 250 stání
Vstupenky 60 Kč, majitelé permanetky AC Sparta Praha a HC Sparta Praha zdarma

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?