V prvním poločase sledovali diváci v České Lípě velmi bojovné utkání, ve kterém bylo k vidění mnoho faulů. Sudí nařídili penaltu, po šestém faulu i desetimetrový kop, obě ve prospěch hostů. Penaltu z první minuty ale neproměnil Tomáš Vnuk, z desestimetrového kopu se ale radoval Michal Štrajt. A protože se v šesté minutě prosadil domácí Rott, do kabin se šlo za nerozhodného výsledku 1:1. 

Plzeň rozhodla zápas na začátku druhé půle, když se v rozmezí 21. a 31. prosadili postupně dvakrát Sláma, Künstner, Štverák, Mižár a Rozboud. Z nerozhodné stavu byl rázem během deseti minut výsledek 1:7! Lípa alespoň korigovala výsledek brankou Kubelky ze 38. minuty, ale skóre utkání uzavřel až ve 40. minutě Tomáš Vnuk, který tak zpečetil své vítězství v tabulce produktivity soutěže.

Karel Kruliš (trenér Démonů České Lípy): "Náš poslední zápas v letošní sezoně mohl být daleko lepší než je výsledek, myslím že do poločasu jsme Plzeň znatelně trápili a bylo to i o poločase slyšet na celou halu. Do druhé půle jsme šli s tím, udržet Plzeň pod tlakem, ale po neproměněné šanci, kdy jsme mohli jít do vedení, Plzeň přepnula motory a dala nám lekcí z produktivity. To, co jim tam nepadalo v prvním poločase, to jim tam v tom druhém napadalo. Plzeň vyhrála zaslouženě a přeji jí hodně štěstí do bojů o medaile. My se loučíme na devátém místě a mohu říct, že jsme spokojeni a budeme se připravovat na další sezonu."

Tomáš Vnuk (SK Interobal Plzeň): "Zápas rozhodl nástup do druhého poločasu, kde jsme během tří minut dali dvě branky a to nás uklidnilo. Začaly nám i vycházet věci, které jsme si řekli, že budeme hrát. První poločas z naší strany byl špatný, pomohl i proslov trenéra v kabině a střídání, které se do druhého poločasu udělalo."

FC Démoni Česká Lípa – SK Interobal Plzeň 2:8 (1:1)
Branky a nahrávky: 6. Rott (Kotek), 38. Kubelka (Bažant) – 16. Štrajt (10 m kop), 21. Sláma (Vnuk), 23. Künstner (Havel), 25. Štverák (Vnuk), 26. Sláma (Štverák), 28. Mižár (Vnuk), 31. Rozboud (Štverák), 40. Vnuk (Štverák).
Zvolte HRÁČE UTKÁNÍ

Další aktuality

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.