Ani jeden tým nenaskočil do  zápasu v kompletní sestavě. Zápas, ve kterém již nešlo absolutně o nic dal věřit, že v něm diváci uvidí zajímavý futsal a hodně branek. Dá se říct, že se obojí splnilo. Skóre zápasu otevřel již ve čtvrté minutě hostující Šuba, který se nejlépe zoirentoval v předbrankovém prostoru. Hosté však nevedli dlouho, již o tři minuty později propadl přes obránce míč přímo na nohu Vojtovi Csikánovi a ten srovnal krok. O pět minut později se na levé straně uvolnil přes obránce Cieslar a jeho slabá střela levačkou zapadla k překvapení všech v hale za brankáře Mareše. Celou sezonu jsme slepené branky inkasovali my, proti Mělníku to bylo naopak. Hned dvě minuty po Cieslarovi se střelou k tyči prosadil i kapitán Blahut. Jen o další dvě minutky později se mohl radovat i Baron, který únik proti Marešovi zakončil úspěšně. V poslední minutě poločasu se ještě podruhé v utkání prosadil Cieslar, poslední slovo v úvodním dějství měli ale přeci jen hosté, když se po přihrávce Gabča trefil mezi Sikorovy nohy Šuba.

Druhý poločas ztratil i tu poslední známku ligové kvality. Na hřišti se to díky výbušným povahám hráčů na obou stranách hádalo, kopalo a hrálo bez taktiky jako někde na ulici. Přesto už po dvou minutách mohl ruce nad hlavu zvedat Buryan, když se po ťukesu Hudzieczka s Przyczkem do prázdné klece nemohl netrefit. Diváci ve druhé půli viděli obrovské množství spálených šancí na obou stranách. Z těch našich byly nejvíce viditelné šance Barona s Buryanem kteří se nedokázali prosadit do prázdné branky, to samé se "povedlo" na druhé straně hostům, kteří přidali i čtyři tyčky a nemohli tak pomýšlet na zvrat v zápase. A tak jen snížili skóre, když se opět mezi nohy Sikory prosadil Mažári. Šest minut před koncem uzavřel gólový účet našeho týmu ve Varta futsal lize Buryan, převzal míč u vlastní branky, proběhl celé hřiště a zastvila jej jen síť za Marešem. Poslední slovo v zápase měli hosté, kapitán Vokoun využil přesilovku po vyloučení Samka a stanovil skóre na konečných 7:4.

Místopředseda SKP Ocel Třinec Ondřej Kreželok: "Upřímně nevím, k čemu tento zápas přirovnat. K úrovni nejvyšší soutěže by jej přiřadil jen blázen. Zápas neměl absolutně nic společného s futsalem a už vůbec ne s nejvyšší soutěží. Hrálo se tak nějak bez taktik, prostě jak to vyjde, hosté hlavně ve druhém poločase trefili asi čtyři tyčky a třikrát nedali do prázdné branky. Asi poprvé v sezóně můžu napsat, že jsme soupeři uštědřili lekci z produktivity. My dali 7/20 tutovek, hosté jen tři. Na závěr bych chtěl popřát všem úspěšné play off a snad i posun českého futsalu do jiných kvalitativních výšin, ale toho se bohužel asi nedočkám."

SKP Ocel Třinec – SK Olympik Mělník 7:4 (5:2)
Branky a nahrávky: 7. Csikán (Baron), 12. Cieslar (Hudzieczek), 14. Blahut (Buryan), 16. Baron (Cieslar), 20. Cieslar (Baron), 22. Buryan (Przyczko), 34. Buryan (Hudzieczek) – 4. Šuba (Mažári), 20. Šuba (Gabčo), 29. Mažári (Sedláček), 36. Vokoun (Gabčo).
Zvolte HRÁČE UTKÁNÍ

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?