Hned od začátku bylo poznat, kdo dnes bude hrát na palubovce prim, ale domácí hráči nechtěli dát kůži lacino. Do jedenácté minuty byl stav 0:0. Pak ale rohový kop Kovácse dokázal usměrnit pod horní tyč RAFAEL a otevřel tak skóre tohoto utkání - 0:1. O minutu později se Litoměřice ujímají dvoubrankového vedení. Velkou chybu vyrobil jeden z domácích obránců, když se nechal obrat RAFAELEM, který vypálil přesně k levé tyči - 0:2. Brněnský tým se pak snažil přečíslit soupeře častou hrou bez brankáře a vrátit se nějakou brankou zpět do utkání. Opak byl ale pravdou. Nenápadná akce hostí znamená tříbrankové vedení. FABRICIO převzal míč od Rafaela a přesnou a nenápadnou střelou navýšil vedení svého týmu na 0:3. Domácím hráčům se nedala upřít snaha, ale do střeleckých pozic se nedostávali tak, jako se to dnes dařilo soupeři. Poprvé tak šel Helas do kabiny s třígólovým mankem.

Na začátek druhého dějství bylo znát, že domácí nechtěji utkání vzdát, ale zabojovat, co to půjde. Mareš se ve 22. minutě rozběhl po levé straně směrem k brance soupeře, ale nedokázal využít své hybnosti k ohrožení brankového zařízení a vybojoval tak pouze aut. Ve 23. minutě se zaskvěl střídající gólman Konečný. Domácí brankář nejprve zareagoval na tečovanou střelu Záruby a dokázal ji vykopnout z brankové čáry a následně dokázal i zlikvidovat dvě dorážky!

V době kdy se psala 31. minuta tak Rafael mohl zkompletovat hattrick, neboť na něj po chybě defenzívy Brna zívala prázdná branka! Hostující matador však nepochopitelně přestřelil. Odpověď přišla ve 32. minutě. Na Klimeše zívala prázdná branka po střele jednoho ze svých spoluhráčů, mířil mimo. Čtvrtý zásah hostí přišel ve 34. minutě. Hrdý získal míč na obranné polovině, poslal jej k brance soupeře. Presl se nepochopitelně zasekl a nevracel se k vlastní brance a RADIM ZÁRUBA dokázal poslat míč do prázdné branky - 0:4. Tři minuty před koncem domácí propadli na obranné polovině a hosté postupovali ve dvou na brankáře. Ge předložil míč FABRICIOVI, jenž poslal míč do sítě za bezmocného Konečného. Nepopulárního bůra si nechtěli domácí nechat líbit, ale dnes je neposlouchala mířidla - 0:5. To ale ještě nebylo vše. Deset vteřin do konce a je to 0:6. Kovács si s RADIMEM ZÁRUBOU vyměnil míč na půlící čáře, následně si Záruba vyběhl s míčem podél pravé postranní čáry a přesnou ranou propálil Konečného.

David Presl (Helas Brno): "Litoměřice posílily o Radima Zárubu, dalši brazilské hráče a ukázali, že jsou momentálně jedním z nejlepších týmu v lize. Oplatili nám domácí porážku i s úroky. My se teď musíme soustředit na poslední tři kola s Třincem, Jeseníkem a Slavií Praha a udělat minimálně sedm bodů pro lepší pozici do play off."
 
Igor Vodecký (asistent trenéra Litoměřic): "Zápas sme výsledkovo zvládli, ale so samotnou hrou nie som velmi spokojný. Zbytočne sme sa domácim prispôsobili, my musíme hrať každý zápas na 100%, a nie si veci zľahčovať. Zápas podľa mna nemal dobrú úroveň, dôležité je iba to že sme ho vyhrali."

Helas Brno – Gardenline Litoměřice 0:6 (0:3)
Branky a nahrávky: 11. Rafael (Kovács), 12. Rafael, 16. Fabricio (Rafael), 34. Záruba (Hrdý), 37. Fabricio (Ge), 40. Záruba (Kovács).
Zvolte HRÁČE UTKÁNÍ

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?