V brance Slavie nastoupil jako jednička šestnáctiletý Jan Žežulka, záda mu kryl jeho kolega z juniorky Adam Vondráček. Trenér Nenad Veljkovič neměl k dispozici zraněné hráče – Ondřeje Míču a Martina Směřičku. Mladý gólman musel hned v úvodu čelit několika nebezpečným střelám, dokázal ale všechny zlikvidovat, po Černého střele z dálky mu pomohlo břevno.

Slávisté šli do vedení v 7. minutě, když Antonín Hrdina střelou o tyč zakončil povedenou kombinaci s kapitánem Janem Homolou. V následném průběhu nepřesně rozehrávající domácí hráči nabídli hostům několik výborných šancí navýšit vedení, Martin Brychta postupoval sám na branku, ale své sólo zakončil střelou do Michala Kudrny. Teplický gólman pak dokázal vyrazit i Brychtovu dorážku, v podobné situaci neuspěl ani Hrdina.

Domácí do poločasu otočili průběh dvěma brankami z přímých kopů z téměř stejného místa na levé straně palubovky. První po sporném souboji Homoly s Nenem, druhý po odpískaném dvojitém hraní, i když se zdálo, že Žežulka odehrál míč, který předtím tečoval napadající soupeř.

Teplice po přestávce ovládly hru, Beran s Kasalem předvedli ukázkovou kombinaci a zařídili vedení 3:1, po nich pak Černý prošel přes celou slávistickou obranu a trefil se počtvrté. Sešívaní pak sáhli k power-play, Homola dvakrát dokázal snížit po nacvičené kombinaci, ale poslední slovo patřilo opět Swarogu, když Claudinho šikovně odrazil Novotného rozehrávku tak, že se míč dostal přes celé hřiště až do odkryté branky.

Teplicím se tak podařilo od Slavie bodově odskočit a tři zápasy před koncem základní části na ní mají náskok šesti bodů. Slavia je na sedmém místě, tři body před Helasem Brno. V závěrečných zápasech přivítá doma Jeseník a Helas, poslední zápas venku odehraje v Plzni.

Komentáře:

David Filinger, trenér Svarog FC: „Jak jsem očekával, byl to vyrovnaný zápas až do poslední minuty. Chvíli jsme byli lepší my, chvíli Slavie. Myslím, že to byl kvalitní futsalový zápas se vším, co k futsalu patří a divákům se musel líbit. Musím pochválit přístup kluků, že splnili, co jsem jim o Slavii řekl. I když tam nějaké chyby byly, ale to k tomu bohužel patří. Výborný výkon předvedli brankáři obou týmů. Michal Kudrna zachytal skvěle, je tam vidět dobrá práce na tréninku. Takže u mě spokojenost!  Samozřejmě až na tu power play, kterou jsme nebránili vůbec dobře, ale to si vyříkáme, takže děkuji klukům a fanouškům za jejich výkon."

Nenad Veljkovič: "V takovém zápase se musí proměňovat vyložené šance, my v prvním poločase šli snad čtyřikrát sami na brankáře a nedali jsme z toho gól. V druhém poločase nám vyšlo pár nacvičených kombinací, ale na to, abychom vyrovnali, to bylo málo. Prohra mne mrzí, dnes se hrálo hodně."

Svarog FC Teplice – SK Slavia Praha 5:3 (2:1)
Branky a nahrávky: 14. Nene, 16. Černý (Baran), 22. Beran (Kasal), 26. Černý, 39. Claudinho – 7. Hrdina (Homola), 33. Homola (Hrdina), 37. Homola (Novotný).
Zvolte HRÁČE UTKÁNÍ

Další aktuality

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.

Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol
Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol 26.03.2024

Ve čtvrtek od 20 hodin před kamerami projektu Futsalové pondělí bude pokračovat vyrovnaná série mezi domácí Slavií a Oxyworld Baník Chomutov. Jeden z týmů získá mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?

André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol
André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol 25.03.2024

Chrudim vyhrála v Modřicích nad Žabinskými Vlky 5:1 a v pátek už může dotáhnout postup do semifinále. Žabinští Vlci vzdorovali až do třinácté minuty, kdy začal svoji cestu za hattrickem André, po jednom gólu obstarali Igor Martins a Záruba. Za domácí se v závěru prosadil Havlín.