Trenér Sparty Beni Simitči prozradil, jak náročné bylo kolumbijskou hvězdu do Sparty přivést. „Angellot sám projevil zájem hrát za Spartu. Již někdy před měsícem mi psal, že se mu líbí, jak se ve Spartě pracuje a jak vypadá celá projekt. Řekl mi, že až skončí tamní soutěž, že by nám rád přišel pomoc. Bral jsem to ze začátku trochu jako srandu, ale on to myslel vážně,“ objasnil Beni Simitči a navázal: „Jeho příchod proto nebyl až tak náročný. Na druhou stranu vím, že měl opravdu velké množství nabídek z brazilské ligy, ze Španělska, z Itálie, ale on má rád českou ligu, takže se rozhodl pro nás a pro známé prostředí.“

Domluva s Angellotem byla velmi rychlá. „Od začátku bylo jasné, že nás posílí až na začátku ledna, protože dříve nemohl. Jeho příchod není založený na tom, že máme hodně zraněných, ale na tom, že chceme ještě více posílit náš tým. Navíc si myslím, že to není poslední naše posila,“ naznačil kouč Sparty a na závěr dodal: „Naším úkolem je, abychom bavili velké množství sparťanských fanoušků, kteří nás podporují po celé České republice. Chceme hrát útočný futsal plný hezkých akcí a kombinací. Angellot je jedním z největších míčových kouzelníků ve světovém futsalu. Je mladý, ale zároveň má mnoho zkušeností a myslím si, že sparťanští fanoušci a nejen oni se mají opravdu na co těšit.“

Další aktuality

V pátek v Plzni futsalový dvojzápas
V pátek v Plzni futsalový dvojzápas 07.02.2024

V Plzni připravili pro fanoušky futsalu pod dvou letech znovu zajímavou akci - v pátek večer bude k vidění futsalový dvojzápas. Před utkáním Interobalu s Libercem odehraje druholigový duel Jerigo se Spartou.

Denys Sandeckyi přestupuje ze Slavie do Rakouska
Denys Sandeckyi přestupuje ze Slavie do Rakouska 06.02.2024

Ukrajinský futsalista Denys Sandetskyj, který se během této sezony vypracoval na stálého člena základní sestavy, přestupuje ze Slavie do rakouského ASKO FC Diamant Linz.

Futsal umí pomáhat, charita v Plzni vynesla vysokou částku
Futsal umí pomáhat, charita v Plzni vynesla vysokou částku 17.01.2024

Přes osmdesát tisíc korun (celkem 81.500 Kč) se podařilo vybrat v rámci prosincové charitativní dražby, kterou uspořádal Interobal Plzeň, aby podpořil svého dlouholetého fanouška Ondru Kaase a nadaci Dobré víly, která podporuje dětské domovy. K akci se připojila také kabina pondělního soupeře ze Slavie.