Jeden z rozhodujících zápasů o záchranu Třinec doma s Českou Lípou nezvládl. První poločas sice domácí měli pod kontrolou, nicméně jej nedokázali vyhrát. V první velké šanci se ocitl Baron, ale mířil vysoko nad. Hosté zahrozili Havrdou,který ale pálil do břevna. Skóre zápasu tak otevřel třinecký kapitán Blahut, který dorazil Przyczkovu střelu do tyče. I přes velké množství šancí v podobě nájezdů Poláška, nebo Buryana se skóre neměnilo. A tak v poslední minutě poločasu trestali hosté, kdy brejk Havrdy zakončil přesně Fichtner.

Druhý poločas začali oceláři tak tragicky jak jen šlo. Z vlastního autu hostům nabídli míč, a ti se do prázdné klece nemýlili. Třetí branku hosté přidali po čtyřech minutách po brejkové situaci, a tak jim již jen stačilo držet pevnou obranu a třinecký tým do ničeho nepouštět. Snížit sice dokázal další dorážkou Baron, ale hosté brankářem Kirovem odskočili na rozdíl dvou branek a bylo rozhodnuto. Skóre uzavřel další střelou při power play Rott a domácí se tak pomalu mohou loučit s první ligou.

Ondřej Kreželok, brankář Třince: "Lípa nám stejně jako před rokem dala lekci z produktivity. První poločas jsme mohli vyhrát 4:1, místo toho jsme hostům darovali vyrovnání a zkraje druhé půle i otočení skóre. Po dalším brejku si už zkušeně hlídali skóre a my se pomalu loučíme s první ligou."

Karel Kruliš, trenér Démonů: "Zápas s Třincem jsme zvládli a odvezli jsme si potřebné tři body. Podali jsme velice dobrý výkon. I když jsme opět soupeře pustili do vedení, tak se nám povedlo do poločasu srovnat, což bylo velice důležité. O poločase jsme si řekli, že pokud dáme gól, zápas zvládneme, a to se nám povedlo hned v začátku poločasu. To si myslím, že rozhodlo. Potom jsme přidali třetí gól, který nás uklidnil, i když Třinec opět snížil na rozdíl jedné branky a šel hrát s pěti hrači v poli, tak se jim to nevyplatilo a my dali ještě dva góly. Kluky musím pochválit za to, jak přistoupili k zápasu, ale velice dobrý výkon podal Fichtner, který svými góly jde nahoru a díky tomu vezeme tři body."

SKP Ocel Třinec – Démoni Česká Lípa 2:5 (1:1)
Branky: 8. Blahut (Przyczko), 27. Baron (Polášek) – 19. Fichtner (Havrda), 21. Rott (Fichtner), 26. Fichtner (Havrda), 27. Kirov, 28. Rott.
Zvolejte HRÁČE UTKÁNÍ

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?