Futsalisté Chrudimi drželi míč od úvodní rozehrávky, do největší šance se paradoxně dostal Helas. Brankář Žďánský musel zneškodnit ostré zakončení Mužíka po rohovém kopu. Postupem času se tlak ERA-PACKu nadále zvyšoval, defenzíva brněnského týmu odolávala bez inkasované branky až do 12. minuty. V brazilské spolupráci připravil Felipe pohodlné zakončení do prázdné branky pro Maxe, který tak potvrdil své střelecké statistiky. Posléze zastavila další ránu Maxe tyčka či skvělý brankář Konečný.

Když už se zdálo, že se do kabin bude vstupovat pouze za jednogólového rozdílu, protrhl střeleckou smůlu Chrudimi Tomáš Koudelka. O pauze obě mužstva vystřídala brankáře, gólman Litviněnko se mezi tyčemi rozhodně nenudil a několikrát Chrudimské skvělým zákrokem zachránil. V závěru Helas cítil šanci na bodový zisk, přistoupil k power-play, při které ale pečetil vítězství favorita v poměru 3:0 gólem do odkryté klece Matěj Slováček.

Felipe Conde (trenér FK ERA-PACK Chrudim): „Navzdory únavě po finále poháru jsme odehráli kvalitní utkání. Zejména výkon dozadu byl velmi jistý, soupeři jsme povolili jen několik příležitostí. Jsme spokojeni s vítězstvím a udržení neporazitelnosti.“

Vojtěch Cupák (hráč Helas Brno): „Kdyby jsme dnes uhráli nějaký bod bylo by to nespravedlivé. I když výsledek 3:0 je pro nás přijatelný. Chrudim měla celou dobu zápas pod kontrolou. Výborně zachytali oba naši brankáři Konečný s Kubicou. I hráči v poli odevzdali maximu a dobře plnili taktické pokyny, které jsme si řekli. Jediné co mě mrzí je, že jsme nevyužili žádnou naši šanci. Aspoň čestný úspěch jsme si zasloužili. Chrudimi blahopřeji k vítězství.“

FK ERA-PACK Chrudim - Helas Brno 3:0 (2:0)
Branky: 12. Max (Felipe), 20. Koudelka, 39. Slováček.
Zvolte nejlepšího HRÁČE UTKÁNÍ

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.