Před zápasem převzal Michal Holý ocenění pro nejlepšího hráče měcíce listopadu, Petr Kučera si podruhé v sezóně odnesl ocenění pro nejlepšího trenéra měsíce. Oceněn byl i Lukáš Němec, který převzal cenu pro nejlepšího nováčka 1. FUTSAL ligy v roce 2017.

Plzeň se do oslabeného soupeře pustila hned od úvodního hvizdu a Holý s Křemenem zasypali třineckou branku několika střeleckými pokusy. Chytla se ale až akce ve čtvrté minutě -  tři hráči rozpohybovali obranu soupeře, Buchta nahrál zleva na střed vápna a Michal Štrajt se prosadil střelou k levé tyči. O minutu později už Plzeň vedla 2:0, když na sebe Tomáš Vnuk na levé straně natáhl obranu Třince, nahrál křížně na druhou stranu a Michal Holý zakončil po zemi ke vzdálenější tyči. Interobal tlačil oceláře, ale všechny akce končili nepřesným zakončením, nebo výborným zákrokem Ondřeje Kreželoka. Když se zdálo, že má Plzeň zápas zcela pod kontrolou, udeřilo nečekaně na druhé straně - Michal Mikyska ze standardní situace obstřelil plzeňskou zeď a Lukáš Němec viděl míč až v síti - 2:1. V 18. minutě se opět předvedl Tomáš Vnuk, už to vypadalo, že prováhá čas určený pro zahrání rohového kopu, ale nakonec vystřelil přímo na branku a míč po teči třineckého gólmana skončil v síti - 3:1. 

Druhý poločas nabídl podobný obrázek jako úvodní dějství - Plzeň držela balón, ale trefovala tyče, nebo skvělého Kreželoka. Oceláři se do zakončení nedostávali. Poslední branka zápasu padla se závěrečným hvizdem - hosté chybovali v rozehrávce, Tomáš Vnuk si narazil míč s Abrhamem a zakončil po zemi k pravé tyči - 4:1.Domácí potvrdili roli favorita a berou povinné tři body, Třinec porazili rozdílem tří branek a do příliš šancí soupeře nepustili. Plzeň se tak posunula na třetí místo, ale má zápas navíc, naopak Třinec zůstává na poslední příčce tabulky. 

Petr Kučera (trenér SK Interobal Plzeň): "Měli jsme během zápasu převahu, hráčská kvalita byla určitě na naší straně, ale pokud by si Třinec nedal dvě vlastní branky, bylo by to otevřené až do konce. Naše kvalita se bohužel na hřišti neprojevila, měli jsme k zápasu laxní přístup a pro nás je bohužel náš výkon zklamání. Věděli jsme, že Třinec přijede oslabený, takže jsme tomu přizpůsobili sestavu a chtěli jsme hrát od začátku na tři čtyřky, což se nám díky rychlému vedení podařilo. Chtěli jsme rozložit síly a dát šanci i dalším klukům a paradoxně ti, kteří šli do zápasu z lavičky, patřili k tomu lepšímu v zápase. Přes Vánoce si vyčistíme hlavy a věřím, že v novém roce budeme pokračovat v práci, kterou jsme započali, protože bez maximálního nasazení to nejde a dnes jsme si to dokázali."

Michal Mikyska (SKP Ocel Třinec): "Přijeli jsme do Plzně jen se šesti hráči A týmu a v šatně jsme si říkali, že nechceme dostat deset gólů, takže výsledek je pro nás nakonec přijatelný. Lukáše Němce znám z reprezentace a vím, že málo chodí na zem, proto jsem stadardku tlačil na zadní tyč a padlo to tam - byl to můj první gól. Rádi jsme si zahráli proti plzeňským reprezentantům, kteří mají formu a je to vidět."

SK Interobal Plzeň - SKP Ocel Třinec 4:1 (3:1)
Branky: 4. Štrajt (Buchta), 5. Holý (Vnuk), 18. Vnuk, 40. Vnuk (Abrham) - 15. Mikyska.
Zvolte nejlepšího HRÁČE UTKÁNÍ

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?